CORONA INSPIREERT GEEJEE TOT UITBRENGEN NEDERLANDSTALIGE EP!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    24 maart 2021

Tijdens de Corona crisis liggen bandrepetities en live optredens stil. Voor Gertjan Crielaard was dit de aanleiding om een switch te maken van Engelstalige bands naar Nederlandstalig singer-songwriter. Op 26 maart verschijnt zijn 5 nummers tellende debuut-EP Geejee op Spotify.


Gertjan Crielaard is een ervaren gitarist met honderden optredens in diverse bands met Engelstalig repertoire op zijn naam. Geplaagd door het niet kunnen repeteren of optreden door de Corona crisis, legt hij zich in het voorjaar van 2020 toe op het schrijven van nieuwe nummers. Omdat dat thuis gebeurt, kan dat niet teveel herrie maken, dus pakt Gertjan zijn akoestische gitaar. Bij het eerste nummer krijgt hij direct een inval voor een Nederlandstalige tekst. Hij laat het niet bij één nummer en daagt zichzelf uit om nog een aantal Nederlandstalige teksten te schrijven.  Binnen een half jaar staat de teller op 10 nummers.

Met de aanhoudende Corona-crisis besluit Gertjan in het najaar om een aantal nummers dan ook maar thuis op te nemen en af te mixen. Dat leidt in oktober 2020 tot zijn debuutsingle Weer onder de naam Geejee, die op een aantal radio-stations airplay krijgt. Daarop volgend neemt hij nog vier nummers op. Op 26 maart verschijnt zijn 5 nummers tellende debuut-EP op Spotify onder de naam Geejee.  Daarop, naast Weer, drie nieuwe nummers en een cover van Van Dik Hout’Stil in mij.

Hoewel de nummers op de EP zijn aangekleed met diverse instrumenten en koortjes, zal Geejee bij optredens de liedjes in oorspronkelijk vorm, akoestische gitaar en zang, gaan brengen.

Je vindt Geejee op www.ditisgeejee.nl, via zijn Geejee FaceBook account en op Spotify.