Post-apocalyptische single voor Utrechtse alternatieve rockband Grenadeers!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    30 maart 2021

Afgelopen vrijdag 26 maart kwam Utrechtse alternatieve rockband Grenadeers met haar nieuwe single 'Single Filter Exit'. Het  is de tweede single van de nieuwe EP die voor deze zomer staat gepland.


Post-apocalyptische sferen
De song speelt zich af in een post-apocalyptisch decor, waarin geen van de doelen uit het klimaatakkoord van Parijs zijn behaald. De band stelt zichzelf de vraag: hoe zouden wij later terug kijken op deze tijd, waarin klimaatverandering nog een halt toegeroepen kan worden?

Daarbij laten ze hun eigen geweten niet ongemoeid, en vragen ze zich af of ze niet ook schuldig zijn, zich bezig houdend met hun dagelijkse beslommeringen, levend te midden van deze crisis. Het zijn geen comfortabele overwegingen, en in deze song is er geen happy end. Maar het is wel een eerlijke reflectie van wat de band bezig houdt in deze turbulente tijden.

Passende lyricvideo
Bij de track verschijnt ook een lyricvideo, waar op de achtergrond beelden worden getoond die passen in de sferen van klimaatverandering. Geen makkelijk onderwerp, maar wel goed om onder ogen te zien, vindt Grenadeers.

Het artwork van de singel is van de hand van fotograaf Félice Hofhuizen.

De eerste single ging al over het feit dat sociale media te veel de overhand nemen in onze levens, waar we tegelijkertijd te weinig sociaal zijn en nog maar weinig om ons heen kijken naar dingen die er echt toe doen. Zo probeert de band in elke song een maatschappelijk probleem onder de aandacht te brengen.

https://www.gentlemenrecordings.com/shop/