Jaouad - MESSIAS (Sjamaan)

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    31 maart 2021

Net als Jaouad zelf laat ook MESSIAS zich niet in een hokje wurmen. Het album staat bol van nummers die zich uiteenlopend als soul, pop, R&B en gospel laten omschrijven. Zijn muziek wordt gedreven door een combinatie van spontane vondsten en melodieën die zich recht een weg naar uw oor wurmen. De mens is steeds op zoek. 


Voor vele mensen wijst een Messias de weg naar antwoorden. Hoe groter en talrijker de vragen, hoe welkomer de bewegwijzering door de Messias. Nadat hij als jonge twintiger de Islam de rug toekeerde, bleef Jaouad op zoek. Verschillende antwoorden markeerden zijn levensweg, verschillende vragen bleven zijn pad kruisen. Dit innige samenspel van vragen en antwoorden doorheen Jaouads leven vormt de ruggengraat van het album. Met MESSIAS heeft Jaouad bijzondere aandacht voor zijn eeuwige fascinatie voor God, Jezus, de maagd Maria en bij uitbreiding de katholieke kerk. De messiasfiguur, die ook in de Islam van betekenis is, en de eeuwenlange invloed van de Kerk op onze kunst- en cultuurbeleving zijn bepalend voor de rijke muzikale woordenschat en beeldtaal van MESSIAS. Omdat één beeld meer zegt dan duizend woorden, besteedde Jaouad ook zorgvuldig aandacht aan het artwork van MESSIAS. De fotografie schijnt licht op het muzikale universum van Jaouad, dat zich 12 nummers lang aan u ontvouwt. Zoekend, met vragen en antwoorden, voorbij aan het verlies, vol overtuiging.

Jaouad’s debuut album MESSIAS verschijnt niet toevallig op Goede Vrijdag op 2/4/21 op het eigen label SJAMAAN en wordt verdeeld door N.E.W.S.
Album release tour:
7/5         De Centrale - Gent
11/5       AB -  Brussel
4/6         Roma – Antwerpen
26/6       Muziekcentrum - Dranouter
Bookings: www.rumoer.be / Griet@rumoer.be
 
 Jaouad Alloul is een multi-disciplinair kunstenaar, activist en ondernemer die bruggen slaat tussen de verschillende identiteiten die hij rijk is. Een artistieke kameleon bij uitstek en een graag geziene gast bij de media.
Hij speelt graag met de thema’s gender en religie  en gaat daarbij de controverse niet uit weg.
Zijn comfortzone verlaten ervaart Jaouad als een absolute must die hij combineert met een onstuitbare drang om verhalen te vertellen. Zingen, acteren, dansen, presenteren, regisseren, fotografie, film, kunst & mode zijn voor hem één grote speeltuin.
In 2020 werd Jaouad door NRC geselecteerd als één van de 101 nieuwe talenten op cultureel gebied. In datzelfde jaar werd hij door de jury van het Theaterfestival als #nieuwjong geselecteerd.
Als theatermaker en - auteur tourde hij uitgebreid met geëngageerde theaterproducties zoals Zeemeermin, #Messias en De Meisje. Zijn debuut EP verscheen in 2019 en single “Hard To Love" haalde diverse radio playlists.  Ook daarop volgende singles “Time”, “Leave Me Alone” en “Be Mine” vonden een publiek dat houdt van Jaouad’s funky en soulvolle songs, vol emotie, engagement en dat helemaal loos gaat tijdens zijn opmerkelijke live performances.