[PIAS] - SONHOUSE RECORDS & [PIAS] presents... ALBATROS de soundtrack!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    11 april 2021

Maandag 5 april was de laatste aflevering te zien van de tragikomische fictiereeks ‘Albatros’ op Canvas. De reeks over tien zwaarlijvige mensen op afslankingskamp in de Ardennen werd bedacht door regisseur Wannes Destoop en acteur Dominique Van Malder (Radio Gaga), die ook zelf meespeelt in de reeks.


Lennert Coorevits (Compact Disk Dummies) en Pieter Van Dessel (Marble Sounds) stonden in voor de soundtrack van de reeks. Die intense samenwerking resulteerde in titeltrack ‘Albatros’ en in vier covers die samen met twaalf andere tracks het album vormen dat op 5 april zal uitkomen op het nieuwe Belgische label Sonhouse Records in samenwerking met VRT MZK & [PIAS].

Sonhouse Records komt voort uit Sonhouse, het sound production agency dat o.a. de scores ontwikkelde/maakte voor Bevergem, Undercover, De Dag en War of the Worlds. Keer op keer tracht Sonhouse om een unieke sound identity te creëren door bekende (en minder bekende) artiesten en producers samen te laten werken. Cedric Engels (Sonhouse Records)'Met een duidelijke focus op soundtracks heeft ons label als missie om een brug te slaan tussen de Belgische muziekscene en de audiovisuele wereld. We zijn een open huis, waar dus eveneens niet Sonhouse-gerelateerde producties op zullen uitkomen. [PIAS] is onze partner in dit verhaal.'

Het was ook Sonhouse Records die Lennert Coorevits en Pieter Van Dessel samenbracht voor ‘Albatros’, Mounir Hathout (Sonhouse Records): 'Als music supervisor was het mijn doel om samen met regisseur Wannes Destoop passende muziek te bedenken die in functie staat van de reeks, maar ook op zich kan staan. Zo zijn we op het idee gekomen om het talent van Pieter en Lennert samen te brengen om tot een eigenwijs resultaat te komen. Ook personage uit de reeks ‘Marjan’ maakt een belangrijk onderdeel uit van de muziek. Ze zong verschillende covers op haar eigen karaktervolle manier en dit live op set.'

De muziek van ‘Albatros’ is digitaal verkrijgbaar via alle bekende platformen. De gelimiteerd gekleurde vinyl kan je vanaf nu hier voorbestellen .