The Radar Station komt met nieuwe single en indrukwekkende short movie!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    16 april 2021

“Face Full of Lines” is de de nieuwe single/video van The Radar Station, De Nieuwe Lichting Winnaars (editie 2020. Het is tevens de laatste track – zij het in een speciale radio edit – die van hun succesvol debuut album ‘Life Inside A Tornado” als single wordt uitgebracht.


De imposante song is een pleidooi voor absolute vrijheid van seksuele oriëntatie en neemt je mee naar een donkere toekomst waar homofobia de norm lijkt. Als inspiratie diende een persartikel waarin een techniek beschreven werd waarbij men aan de hand van foto’s de seksuele geaardheid van iemand zou kunnen bepalen en het potentiële gevaar ervan als dit door foute regimes gebruikt zou worden. De beklemmende en indrukwekkende kortfilm bij de song neemt de kijker verder mee in die dreigende, dictatoriale wereld.

Hoewel er bijzonder veel live shows dienden verplaatst en afgelast te worden, blijft de band rond Brent Buckler het erg goed doen op de radio. Ook de vorige single “After The Tornado” haalde net als  ‘Voices’, ‘Subtle Science’, 'Zanzara', 'Pictures of You' en “The Giant”  de playlists van diverse radio stations én kampeerde lang in De Afrekening van Studio Brussel. Ook op TV was band regelmatig te zien, o.m. in De Zevende DagToots Sessies en Podium 19.

Live shows (More TBC):
 2/7   Gent - DOK
 3/7   Kortemark - De Oude Pastorie
 7/7   Veurne -Openlucht Podium
 10/7  Kuurne - P'latseDoen Festival
 17/7  Herk-De-Stad - Rock Herk
 20/7  Poperinge - Stadspark
 23/7  Poperinge - Bal-à-Deuse Festival
 24/7  Olmen - Rock Olmen