FLOAT FALL: nieuwe single 'HEAR YOU' + aankondiging debuut album: 24.09 | LIVE @ AB - 30.09!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    20 april 2021

Mocht geduld hebben een Olympische discipline zijn, dan zou Float Fall vlot met brons, zilver én goud op het podium staan. Liefst àcht jaar zit er tussen de eerste single -intussen een Belpopclassic- en de titelloze debuutplaat de in september verschijnt. Met ‘Someday’ (2013) nam het Brusselse duo rond Rozanne Descheemaeker en Ruben Lefever destijds nochtans een vliegende start.


De twee bleven onafgebroken aan nieuwe songs werken, namen op in Los Angeles met ronkende namen als Joey Waronker, bekend van ondermeer R.E.M., Beck en Atoms For Peace. Maar er kwam geen plaat... Maar nu, na zoveel valse starts, omwegen en omzwervingen is er ‘Hear You’,  de indrukwekkende voorbode van die plaat die nu ECHT KLAAR is.

Float Fall klinkt internationaal als esperanto. En tegelijk kleuren de stemmen van Rozanne en Ruben zo mooi tegen elkaar af dat je het gevoel hebt hun intiemste gesprekken af te luisteren.

“Hear You’ is een song over de levenscyclus van een relatie: geven en nemen, woekeren en uitdoven, één en twee.” Knisperende beats en warme synthesizers met melancholie als overheersende gemoedstoestand.

Beluister ‘Hear You’ hier: https://floatfall.lnk.to/hearyou

Het album ‘Float Fall’ verschijnt op 24 september. Pre-order info volgt.

Op 30 september stelt Float Fall het album voor in de AB. Tickets kan je hier kopen: https://abconcerts.be/nl/agenda/float-fall/a105J000000WFAOQA4

https://floatfall.com/

https://www.facebook.com/floatfall/

https://www.instagram.com/floatfall/