Antwerpse Go March lanceert nieuw album 'III' - dansbare grooves met psychedelische speed post-rock & electro/synth invloeden!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    28 april 2021

'III' het nieuwe album van GO MARCH is nu uit! Inclusief de nieuwe single 'Ortisei'  via dunk!recordsWat kan je verwachten? Psychedelische post-rock met electro/synth invloeden! Voor fans van: Kraftwerk, NEU!, Giorgio Moroder, Mogwai, Battles, Holy Fuck, BEAK>. 


MOOOV en Cactus Muziekcentrum presenteren samen de online liverelease van 'III', een AV-totaalervaring opgenomen door de jonge videografen van Het Lab. Zij gaan aan de slag met de mood en energie van Go March en bouwen een attractief visueel verhaal aan de liveshow. 


- GO MARCH over hun nieuw album ‘III’ -


De nummers onstonden in een antikraakpand (een oude BNP bank), waar we met twee andere bands repetitiekoten hebben ingericht.

We begonnen te jammen en namen alles op, zonder een concreet idee in ons achterhoofd. Nadien gingen we met de grove borstel door de jams en filterden we waar we ons echt in konden vinden. Zo ontstonden onze vorige platen ook en wellicht ook onze komende platen.

We hebben de nummers nog meer in een elektronische hoek geduwd, iets waar we al bij de vorige plaat mee zijn begonnen. Het uitpuren van de ideeën is een belangrijk onderdeel van ons creatieproces: met hoe weinig middelen kan je muziek toch nog spannend houden. Niet dat dat een dogma is, maar het helpt om een trance-achtig gevoel te creëren, waar we alledrie wel van houden.

Voor de opname van de drums & gitaren gingen we opnieuw in zee met Jannes van Rossom in Dunkstudios. Door het krappe budget legden we onszelf behoorlijk wat druk op en we namen alles op in vijf dagen. De synths hebben we deels op voorhand, deels achteraf thuis opgenomen. Voor de mix gingen we aankloppen bij Seth Manchester en Keith Souza die we via de Battles-platen hebben leren kennen. Op een of andere manier slagen ze erin om in geen tijd een brachiale sound neer te zetten
.”
 

SONGS:

'Zipp': een overgebleven woordje van de werktitel Zipp'n'bam. Dit was een binnenpretje dat misschien wat nerdy is en ook moeilijk uit te leggen...

'Ortisei': is de italiaanse naam van het geboortestadje van Giorgio Moroder. We zijn nogal fan van zijn oeuvre en het nummer leunt er precies een beetje bij aan.

'Stampede': het nummer komt precies op je af als een losgeslagen kudde buffels, vandaar de naam.

'Droplets': een nummer voor donkerdere dagen waar de regendruppels precies op het raam blijven plakken. 

- Bio - 

Het fel bejubelde Antwerpse Go March kondigt trots hun nieuw album aan, 'III', dat net verschenen is op dunk!records. Het trio brengt een spannende mix van elektronica, post-rock en ambient passages welke in combinatie met hun futuristische ‘sound’ vaak omschreven wordt als ‘ergens tussen dansmuziek en soundtracks voor nog te maken films’.

Het titelloze debuutalbum (uit 2015) van de band trok de aandacht van velen in de elektronische muziekwereld, waaronder THUMP, dat schreef over de debuutsingle 'Rise': ‘You might not know a huge amount about Belgian cosmic rockers Go March, but hopefully that’s set to change when you get your hands on their new single, a real motherchugger of a space-rock monster.’

De single werd opgepikt door Steve Lamacq op BBC Radio 6 en Zane Lowe's Beats 1 programma.

Op hun tweede album 'II' (uit 2018), smolten diepzinnige melodieën samen met elektronische klanken en opwindende ritmes. Ondertussen wonnen dansbare ‘knallers’ als ‘Chop Chop’ en ‘Bark’ aan populariteit op festivals in heel Europa en Japan.

Op hun derde release ‘III’ verdiept het trio zich nog meer in de richting van de elektronische muziek. De band blijft trouw aan hun minimale aanpak, waarbij ze er alles aan doet wat nodig is om de spanning in de nummers te houden.

Go March tourde in Japan & Europa: de Benelux, UK, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Italië, en Tsjechië en ze verzorgden het voorprogramma van o.a. Holy Fuck, Maserati, Trans Am, Föllakzoid en Millionaire.

De muziek van het trio werd door de ‘mixer’ gehaald door o.a. Psychemagik, Shigeto, Peaking Lights en Dreams.

Tot zover deze uitgebreide info. Persoonlijk ben ik geen fan van dit genre. Ik ben ook geen fan van Joe Satriani, omdat hij niet zingt. Ik luister liever naar een gitaar virtuoos als Robert Smith en naar diens betoverende stem. Om diezelfde reden kan ik dit album ook niet bespreken. Het is voor mij storende achtergrondmuziek zonder vocals. Er bestaan echter fans die dit soort van muziek kopen, terwijl anderen hiervoor promotie voeren! Alle respect hiervoor!

  Contact