Nicolas Rombouts & Matt Watts 'Reality' brengen de voorbode van een bijzonder duo-album op 30/4/2021!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    30 april 2021

Op een avond in november 2020 spraken bassist/producer Nicolas Rombouts en de Amerikaans-Brusselse songwriter Matt Watts af in Nicolas’ zijn opnamestudio Studio Caporal, vlak achter het Antwerpse Centraal station. Een week na de zelfmoord van hun vriend, de kunstenaar Loloman (aka Ward Zwart) en midden in de nasleep van een gefaald huwelijk, getekend door pijn, verslaving en depressie, besloten ze samen een opnamesessie doen.


Die avond  en nacht deelden ze hun verlies in woorden, en op een gedempte piano, een contrabas en electronica. Ze deelden ook hun composities en improviseerden er nieuwe, en tegen de volgende dag was hun nieuwe album klaar. Bedoeld om in één ruk van begin tot einde te worden beluisterd.
Het resultaat is “Muted Songs For Piano”, een uiterst intense luistertrip, en een album dat de heroïsche strijd aangaat met de persoonlijke nachtelijke demonen van de twee componisten.

Door de diep persoonlijke aard van dit album stellen de artiesten voor om de plaat in de mate van het mogelijke zelf te komen afleveren bij al wie geïnteresseerd is in deze opgenomen performance.

Het vinyl album kan in pre-order vanaf 21 mei besteld worden via: www.cluster-Park.com  of bij de artiesten zelf.
Het duo gaat deze plaat ook live integraal spelen, hopenlijk al deze zomer als het Corona gewijs meezit en zeker ook in de herfst.
 

Bassist/producer/ componist Nicolas Rombouts richtte met Gregory Frateur Dez Mona op, speelt bij o.m. Stef Kamil Carlens en Guido Belcanto en is lid van bands als Ottla en Matt Watts Group. Hij participeert in talrijke projecten en componeert tevens muziek voor dans, theater en film.

Matt Watts bracht vorig jaar “Queens” uit, zijn vijfde solo album dat van zowel pers als publiek op erg veel bijval kon rekenen. Hij is tevens lid van I H8 Camera, Zita Swoon Group en Individual Friends.
 

 

 

  Contact