ISOLDE (Lasoen) lanceert nieuwe single - cover van de '70s progrock classic 'The Four Horsemen'!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    1 mei 2021

Isolde liet een psychedelische video maken door de Finse Laura Matikainen. Haar kleurrijke collagestijl vol fantasie & retro beelden passen perfect bij deze versie van de '70s cultsong.


- Over 'The Four Horsemen' -

 'The Four Horsemen' is een cult song van de '70s progrock band Aphrodite’s Child, met Vangelis en Demis Roussos. Het nummer gaat over de vier ruiters van de Apocalyps die het nieuws brengen dat de wereld zal vergaan, o.a. door de komst van een vreselijke ziekte met de dood als gevolg.

“Ik heb dit altijd een machtige track gevonden. Het drumspel en de psychedelica erin maakten dat ik echt verliefd werd op de sound ervan. In de winter van 2015 speelde ik met mijn band ‘Les Bens’ en die dag kregen we te horen dat Demis Roussos gestorven was. In een impulsieve bui en als eerbetoon hebben we dat nummer toen voor het eerst live gespeeld en dat viel toen duidelijk in de smaak bij het publiek.

Nadien werd dat ons ‘standaard’ bisnummer en op vraag van het publiek besloten we dan het nummer op te nemen in de studio. Ooit zouden we het uitbrengen….ooit….

….en kijk, door corona leek het plots een 'goei moment'.

Dit is écht een track die sméékt naar live, dit ademt uit wat ik het meeste mis: spelen, gààn, rocken, grooven, alles geven in de machtige refreinen…

Elke keer als ik dit nummer hoor krijg ik zélf kippenvel van het dynamische samenspel van mijn straffe muzikanten en telkens doet me dit nog meer beseffen hoe hard ik live spelen mis. Daarom wou ik dit nummer NU uitbrengen, symbolischer kan haast niet.

- Isolde's toekomstplannen: album, live & management -

Na de release van deze cover concentreert Isolde zich weer volledig op het maken van een nieuw album met eigen repertoire. De opvolger van haar album ‘Cartes Postales’ uit 2017 is gepland voor volgend jaar.

Vanaf nu is Isolde live te booken via Werner Dewachter (Busker Agency) & neemt David Dalemans (Double Deeds) het management & de PR voor zijn rekening.

BAND

Isolde Lasoen - lead vocal, drums & percussion

Ben Van Camp - guitar

Ben Brunin - bass

Luk Vermeir - piano & synths

Wietse Meys - saxophones & flute

Jo Hermans - trumpet, flugelhorn

Peter Delannoye - trombone

 

  Contact