Gentse Larssen. lanceert de 'bijna-murder-ballad' single 'Followed You'!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    5 mei 2021

Larssen. (mét puntje) is de jonge Gentse muzikant & producer Sasja Maekelberg (broer van Jasper). Hij combineert donkere beats met catchy melodieën. Tel daarbij het samenspel van melancholische, herkenbare lyrics en het resultaat is elektronicapop pur sang. De invloeden van Larssen. zijn onder meer Sohn & Glass Animals. Sasja is zelf grote fan van Nils Frahm & Ólafur Arnalds.


Reeds drie keer werd de groep geselecteerd voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel maar bereikte helaas nooit de finale.

De eerste single van Larssen. ‘It’s Like’ werd uitgebracht in februari 2019 en daarna volgden nog twee singles. Deze werden respectievelijk uitgebracht in november 2019 - ‘Mess’ en in augustus 2020 - ‘Make It Right’.
Alle singles werden positief onthaald door Belgische blogs en waren te horen op Studio Brussel. De singles ‘Mess’ en ‘Make It Right’ kregen ook airplay op Radio 1.

Larssen. is momenteel nieuwe nummers aan het schrijven en opnemen voor een EP die gepland is voor het voorjaar van 2022.

Met slechts drie singles op hun palmares speelde Larssen. reeds 60 shows (o.a. Ancienne Belgique, OLT Rivierenhof, ESNS Groningen, Trix, Dranouter, De Zwerver, Mezz Breda etc) inclusief supports van Rex Rebel, Faces On TV, Luwten, Bearcubs, Lydmor, Tessa Dixson, Luwten etc. 

I followed you / To the edge where we fell

Maekelberg's meest persoonlijke nummer tot nu toe....

De vorige 3 Larssen. singles waren zeer uit gepuurde electronic popsongs,de kersverse single 'Followed You' daarentegen klinkt zeer intiem en zit niet boordevol synths en beats. Een piano en een stem staan deze keer centraal waardoor de song verrast. Het blijft echter een Larssen. song pur sang door de stem en de melancholisch touch.

Het is het meest persoonlijke nummer dat muzikant en producer Sasja Maekelberg tot nu toe heeft uitgebracht. Als je in de songtekst duikt blijft deze meteen aan je kleven. Het nummer beschrijft hoe hard je jezelf kan verliezen in een ander, tot het moment dat je niet meer weet wie je eigenlijk zelf bent, wat resulteert in een pijnlijk afscheid. Maekelberg's stem breekt bijna van pure emotie wanneer hij 'I followed you/to the edge where we fell ' zingt.

Voor de opnames ervan zocht Sasja complete afzondering en trok zich terug in een klein huisje in Durbuy. Hij nam enkel twee micro’s en een piano mee. Dit maakt de productie van de song ook uitzonderlijk. Je krijgt als luisteraar als het ware het gevoel alsof de band letterlijk in je living het nummer staat te spelen. Je hoort letterlijk het schuifelen van de stoel, de aanslagen van de toetsen en het kraken van de pedaal. Dit geeft de song een extra sfeervolle dimensie waardoor een heel intieme setting wordt gecreëerd. Een fenomeen waarmee je direct mee kan connecteren.

Fotograaf Laurence Vander Elstraeten zorgde voor de foto van het artwork. Omdat de song zo dicht op de huid van Sasja zit (het nummer verwijst naar de relatiebreuk) trokken beide voor de setting naar de slaapkamer in het vorige appartement van de zanger, het appartement waar hij voordien samen woonde.... 

We zien Sasja Maekelberg die bijna letterlijk ‘tegen de muur’ loopt: jezelf tegenkomen en de weerbots hiervan symboliseren de hoes.

BAND:

Sasja Maekelberg

Jérôme Pringiers

Sander Bosmans


VOOR FANS VAN:

Faces On TV, Sohn, Glass Animals, Balthazar.

 

DISCOGRAPHY:

'Followed You' - Single - 29/04/2021

'Make it Right' - Single - 21/08/2020

'Mess' - Single - 04/11/2019

'It's Like' - Single - 22/02/2019