The Guru Guru brengt nieuwe single uit 'stevig scheurende' EP!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    8 mei 2021

Van mensen die een miserabel bestaan leiden wordt gezegd dat ze een hondenleven leiden. Covid-19 heeft de wereld op zijn kop gezet en mensen worden gedwongen nog meer aan zichzelf te denken. Een glas dat eerst half leeg was, is nu kurkdroog geworden. We leven in een 'doggy dog' wereld...


- Tom The Bomb - (Tom Adriaenssens) over '(in) snakes & ladders [stakes don't matter]' -

"Chance en malchance kennen geen rechtvaardigheid. Het leven is oneerlijk maar toch gelden er regels. Het is dus vaak vergelijkbaar met bordspellen zoals in dit nummer. Toen we startten met de demo’s, kwam Jan Jambon vaak in het nieuws. Er was toen een man overleden in voorlopige hechtenis en de minister wist eerst van niets … en toen weer wel. Ik probeerde me bij het schrijven van deze tekst te verplaatsen in het hoofd van iemand die denkt “I'm going full denial”. We hebben overwogen om het nummer Jean Flesh te noemen. "

'(live in antwerp)' werd opgenomen op 'We Are Open 2020' in Trix, net voor België in de eerste lockdown ging. Het bevat 4 nummers afkomstig van het tweede album 'Point Fingers'. Deze exclusieve '(live in antwerp)' EP zal enkel verkrijgbaar zijn op de vinyl versie van de dubbele EP!

Pre-order nu de blauwe of groene vinyl via deze link en maak kans om uitgenodigd te worden op een EXCLUSIVE ROOFTOP SHOWCASE in Trix, Antwerpen op 25 juni. Hiervoor zullen er géén tickets te koop zijn. 

Op 26 juni speelt het vijftal een 'livestream EP release' op de prachtige velden van YAP VZW, Leopoldsburg. Als je zeker wil zijn dat je één van de eersten bent om de nieuwe songs live te horen kan je hier je tickets bestellen:

Met de steun van: Artists UnlimitedFund Belgian Music & Sabam For Culture.

BAND:
Tom Adriaenssens - Vocal
Emiel Van Den Abbeele - Guitar
Siemon Theys - Drum
Jan Viggria - Guitar
Brent Mijnendonckx - Bass


INSPIRED BY:
Sonic Youth, METZ, Pere Ubu, Deerhoof, The Jesus Lizard en Melt-Banana

 

  Contact