W-Fest nieuws: 80ies festival in Oostende strikt Paul Young

Nieuws:Festivals
 Koen Asaert    17 mei 2021

Onlangs bereikte ons het heugelijke nieuws, dat W-Festival  één van de weinige Belgische festivals is, die deze zomer zullen plaatsvinden.


Het W-Festival of W-Fest gaat dus door en dat zorgde voor een zucht van opluchting bij uw reporter. Kort daarna kwam helaas ook het nieuws dat het festivaloptreden van The Mission wordt geannuleerd. De organisatie zocht en vond een vervanger in de persoon van Paul Young, een popster uit de jaren 80 die je misschien wel kent van hits als ‘Come back and stay’, ‘Love of the common people’ en ‘Everytime you go away’.

Fans van The Mission krijgen geiukkig nog de kans om deze band te zien op het Sinners Day Festival.

 

 

W-Festivalis een vijfdaags Festival dat van 25 tot en met 29 augustus plaatsvindt op het Klein Strand van Oostende. Deze nieuwe locatie is niet enkel gunstig gelegen voor uw reporter, maar biedt ook voor de bezoeker veel overnachtingsmogelijkheden. In de stad aan zee vind je talrijke hotels en een jeugdherberg. De officiële festivalcamping bevindt zich in het nabijgelegen Jabbeke en de organisatie voorziet een pendeldienst naar het festivalterrein. Meer informatie op de festivalwebsite en https://www.visitoostende.be/nl

 

 

Op woensdag 25 augustus 2021 is er de zogenaamde Sinner’s Day Special met o.a. The Neon Judgement, Front 242, The Young Gods, Linea Aspera, The Names, de excellente The Cure tributeband The Obscure, The Danse Society, Star Control en Pesch. Aanvankelijk waren ook Die Krupps aangekondigd. De organisatie zoekt nog een vervanger. Ik hoop op Project Pitchfork, Apoptygma Berzerk, Lacrimosa of Das Ich. Maar waarom ook niet een Belgische band als SuicIde Commando, Whispering Sons, Praga Khan of Vive La Fête? Opgelet! Voor de Sinner’s Day Special moet je wel een apart ticket kopen.

 

 

Op donderdag 26 augustus begint dan het officiële W-Festival met Fuzzbox, Fiction Factory, Toploader, Marc Almond, A Flock Of Seagulls, The Boomtown Rats en Jimmy Somerville.

Vrijdag 27 augustus krijg je Big Country, Matt Bianco, Roland Gift van The Fine Young Cannibals, Heaven 17, ABC, Midge Ure, Paul Young en The Human League te zien.

 

 

Zaterdag 28 augustus staan Wang Chung, Kosheen, Kissing The Pink, Johnny Hates Jazz, D:UEL, Queen Symphonic, Visage en OMD op het programma.

Zondag eindigt het festival met Dr & The Medics, Snap! & Technotronic, The House Of Love, The Christians, Wet Wet Wet, Starship en The Jacksons.

 

 

Meer informatie vind je op https://w-festival.com/nl/