Nneema debuteert met 'A Visit', een song als een roman.

Nieuws:Muziek
  Tom V    22 mei 2021

De eerste noten van Nneema's debuutsingle 'A Visit' katapulteren je direct naar een luie zondag, ergens in de ‘deep south’ op een bloedhete front porch met een glas koele homemade ice tea in de hand. Een laidback ritmesectie, een bluesy stem met kraakje en de weemoedige buigingen van Hammond en pedal steel. Maar laat je niet misleiden. Die gemoedelijkheid verdwijnt al snel en de sfeer wordt grimmiger. Zoals de vrouw in de song op de koffie bij een verre tante, totaal ongepland haar krampachtige glimlach verliest. John Steinbeck zou er een volledige roman uit gepuurd hebben.


Nneema gaat voor een uitgepuurde sound: warm, intimistisch, melancholisch, soms rauw en steeds met een  broeierige ondertoon van soul, R & B en jazz. De narratieve songs gaan de diepere, vaak lastigere vraagstukken des levens niet uit de weg.

 Nneema’s eerste  vinyl-EP 'Ear of Clay' komt eind augustus uit: een eclectische plaat waarin elke song een ander personage en diens manier van het leven belicht. Een exquise schare aan gastmuzikanten kleurt de plaat mee in en geeft elk nummer een volstrekt eigen identiteit.
'Ear of Clay' noopt het oor tot een open blik en bevat zes songs, zes nieuwe uitnodiging zijn om aan te schuiven aan de keukentafel van een andere ziel. U bent, uiteraard, meer dan welkom.

Nneema is:

Emilie Leysen (vocals)

Niels Verheest (toetsen)

Jan-Sebastiaan Degeyter (gitaar)

Matthias Debusschere(bas)
Frederik Van den Berghe(drums)

EP Release Concerts (More TBC)
23/8/21 - 21u - Bar Eduard - Hove
24/8/21 - 20u - Nieuwhuys – Hoegaarden
25/8/21 - 21u - Keizershof - Turnhout
29/8/21 - 21u - Trefpunt - Gent
31/8/21 - 20u30 - OC Oude Badhuis – A'pen