Yummy Mouths zijn klaar met hun eersteling: UGH!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    10 juni 2021

Klaas Leyssen (19), Cis Druyts (24) en Jef Krieckemans (22) uit Herentals vormen sinds enkele jaren samen the Yummy Mouths en debuteren 25 juni met de EP 'UGH!'. Een fris, catchy en sterk debuut. Dat kan ook niet anders want zoals de mannen zelf zeggen: "the Yummy Mouths zijn op de wereld gezet met maar één doel: op zoek gaan naar hét ultieme Garage-Pop nummer!"


White Noise was de eerste single uit de debuut-EP en kreeg enkel lovende recensies. Vergelijkingen met Parquet Courts, Squid en The Strokes bleven niet uit. Als kers op de taart werd de nieuwe single ook uitgeroepen tot Catch Of The Day op Studio Brussel. Alvast een droomstart voor deze jonge bende uit de Kempen. White Noise werd ook goed ontvangen op Spotify in playlists als Festival Party en Ruig & Riffs.

Op de tweede single 'Trans-Lunar Injection' laten the Yummy Mouths horen dat ze meer in hun mars hebben dan enkel catchy garagepop. De song doet ons denken aan nieuwe postpunkbands als Fontaines D.C. en IDLES.

Om de release te vieren wordt de titeltrack 'UGH!' als derde single uitgebracht. De opener van de EP is een binnenkomer van formaat met strakke drums, een pompende bas, hoekige gitaarriffs en begint met een kreet van zanger Klaas: "UGH!"

UGH! werd opgenomen in de nieuwe Hightime Studio van Thomas Valkiers. Die kennen we natuurlijk als producer van heel wat bekende bands zoals Equal Idiots en Psycho 44.

the Yummy Mouths kan je komende zomer live zien op:
26/06: Releaseshow Captain Kaiser, Kavka Zappa, Antwerpen
01/07: Merksplas w/ Poppel
10/07: Stadstoeren Turnhout w/ Kookaburra & Niels Hendrix
25/07: Kaiser Fest w/ The Guru Guru & Crooked Steps
29/07: Jeugdhuis Wevelgem
*more to be announced”

Online

Spotify

Bandcamp

Deezer

Youtube

Vi.be

Facebook

Instagram

  Contact