Nieuwe super rockgroep Splinter (NL) releaset 1e single-video ‘Brand New Future’; debuutalbum ‘Filthy Pleasures’ uit op vrijdag 3 september!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    22 juni 2021

De nieuwe Nederlandse super rockgroep Splinter – bestaande uit zanger Douwe Truijens (Death AlleyGewapend Beton); gitarist Sander Bus (Death Alley); toetsenist Gert-Jan Gutman (Birth of Joy) en drummer Barry van Esbroek (Vanderbuyst) – heeft zojuist zijn gloednieuwe (1e) single-video ‘Brand New Future’ online gezet, afkomstig van het debuutalbum ‘Filthy Pleasures’ dat op vrijdag 3 september als allereerste release via het vorig jaar opgerichte ROBOTOR RECORDS zal verschijnen, het Berlijnse platenlabel dat gerund wordt door de psychedelische hardrock band KADAVAR (DE). 


‘Filthy Pleasures’ bestaat voor plusminus 100% uit onversneden (punk)energie. Verwacht rock ‘n roll met 60’s, 70’s en 80’s invloeden en een manisch orgeltje; een frisse stijl; lichtvoetig; terug naar de (vroege) punk attitude van BlondieThe Stooges -maar bijvoorbeeld ook van Turbonegro.

Single linkfirehttps://splinter.lnk.to/BrandNewFuture
Album linkfirehttps://splinter.lnk.to/FilthyPleasures

Frontman Douwe Truijens: “’Brand New Future’ kun je zien als ons antwoord op Sex Pistols’ ‘No Future’ 45 jaar na dato: ondanks alle mooie praatjes, beloftes en ogenschijnlijke veranderingen is het nog altijd nada noppes. Het afgelopen jaar zijn die beloftes van niks wekelijks prachtig op TV gevisualiseerd door mannen in pak! Het is de cirkel van verveling die we in dit nummer omarmen. Maar voor de goede orde: ik ben niet boos hoor, niet eens meer teleurgesteld. Hooguit alleen net zo cynisch als de Pistols in 1977 waren.”

“In de videoclip zie je de eindeloos repetitieve persconferenties waar mensen over heel de wereld afgelopen jaar op wekelijkse basis naar toe leefden. Voor mij was het alsof je iedere keer de TV aanzette om de volgende boodschap te ontvangen: “De cursus ‘Omgaan met Teleurstellingen’ gaat wederom niet door.”

SPLINTER

Band
Douwe Truijens- zang
Sander Bus - gitaar
Gert-Jan Gutman - toetsen
Barry van Esbroek - drums

Bio
Met een vrachtwagen aan muzikale bagage op zak besloten Douwe, Sander, Gert-Jan en Barry een band te vormen waar een nieuwe, kakelfrisse punkenergie vanaf moest spatten. Met hun vorige bands – Death Alley, Birth of Joy en Vanderbuyst – hadden ze alle vier over de wereld getoerd met zwaarder werk. Met Splinter moet het pure plezier en de dansbaarheid juist weer centraal staan.
 
‘Birth of Death’ was de naam van de gezamenlijke afscheidstour van Birth of Joy en Death Alley, die in 2019 in een uitverkocht Paradiso eindigde. De dood van de twee bands zou echter een paar maanden later juist tot de geboorte van iets nieuws leiden. Samen met drummer Barry (van de in 2015 gestopte hardrockband Vanderbuyst), begonnen zanger Douwe, gitarist Sander (Death Alley) en toetsenist Gert-Jan (Birth of Joy) de nieuwe super rockgroep Splinter.
 
“Het belangrijkste voor ons was dat we weer de volle energie en directheid in onze muziek wilden,” vertelt Douwe. Die energie vertaalt zich in opruiende nummers die je meteen begrijpt en goed in het gehoor liggen, ook al is de muziek een mix van stijlen die historisch gezien misschien wel heel erg vloeken. Op z’n kortst gezegd: Splinter staat voor dansbare rock, mét een Hammond-orgel."

SHOWS (MET ROCKBAND SLOPER)
https://splinter-music.com/#tour

3/9/2021: Gebr. De Nobel Leiden - RELEASE SHOW!
11/9/2021: Rock Monsieur Hamont (BE)
18/9/2021: Hrieps 2021 Grijpskerke
21/10/2021: TivoliVredenburg Utrecht   
22/10/2021: De Pul Uden     
23/10/2021: 013 Tilburg     
24/10/2021: Doornroosje Nijmegen     
26/10/2021: Melkweg Amsterdam     
28/10/2021: Bosuil Weert     
29/10/2021: Muziekgieterij Maastricht     
30/10/2021: Burgerweeshuis Deventer     
31/10/2021:  Poorthuis Peer (BE)
3/11/2021: AB Brussel (BE)  
5/11/2021: Metropool Enschede     
7/11/2021: Paard Den Haag     
11/11/2021: Vera Groningen     
13/11/2021: Gebouw T Bergen op Zoom    

Splinter
Websitehttps://splinter-music.com/
Spotifyhttps://open.spotify.com/artist/5R9WJjT2i9zmBWMNWD2rLp?si=-N0Un2VJRaWLgWMbjXlceA
Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCRmxHGiHevwfQaQnjqyECCQ
Instagramhttps://www.instagram.com/splinter.generation/?hl=en
Facebookhttps://www.facebook.com/splintergeneration

ROBOTOR RECORDS
Websitehttps://www.robotorrecords.com/
Instagramhttps://www.instagram.com/robotorrecords/?hl=en
Facebookhttps://www.facebook.com/robotorrecords/