Erica Nockalls komt vandaag naar buiten met haar nieuwe single 'I Know', featuring Jah Wobble!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    23 juni 2021

Na faam te hebben gemaakt als violiste van The Proclaimers en van The Wonder Stuff, is Erica Nockalls in 2013 solo gegaan. Ze heeft inmiddels twee solo albums op haar naam staan. Na vijf jaar stilte komt ze met single 'I Know (feat. Jah Wobble)'. 


Boeiende single in duistere sferen

'I Know' is een lied van zelfrealisatie: een bekentenis van iemands eigen ondergang. Er is een duistere sfeer voelbaar, maar wel vergezeld van bitterzoete teksten, opgezet met een krachtige stem. Met recht een zeer boeiende single te noemen, met een verhaal waar je naar wilt blijven luisteren.

 

Jah Wobble (Public Image Ltd. / Invaders Of The Heart) heeft de single extra boeiend gemaakt. De tonen van 'viooldrones', de dominante beats en moordende dub-baslijnen lokken de luisteraar naar een euforie.


Eigen stijl na veel experimenteren

Erica heeft de conservatoriumopleiding als violiste en zangeres afgerond. Vervolgens heeft ze haar eigen stijl in de alternatieve pop gecreëerd. Ze is gaan experimenteren en heeft de randjes opgezocht. Zo is haar viool een instrument van creatie geworden, in plaats van begeleiding.

'I Know' komt op vandaag uit als digital single, en is vanaf nu ook beschikbaar in de Gentlemen webshop.

https://bit.ly/EricaNockallsJahWobble

Meer goed nieuws: 'Dark Music From A Warm Place' is de titel van haar nieuw album en zal op 27 augustus verschijnen!