Boogie Beasts (BE) releasen 'groovy' nieuwe single 'Favorite Scene'

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    25 juni 2021

Dirty beats, hypnotiserende slide, huilende mondharmonica en lekker veel fuzz. Dat kan je verwachten van deze vierkoppige band uit België, met twee Vlaamse en twee Waalse muzikanten.


Boogie Beasts vertolken hun liefde voor (hill country) blues op geheel eigenzinnige wijze en dat klinkt ongeveer als: The Black Keys die in de vroege uurtjes van een of ander illegaal feestje aan het jammen slaan met John Lee Hooker, of Morphine op een psychedelische trip met Little Walter, of RL Burnside tijdens een juke joint-gig begeleid door de vroege Stones. Met aanstekelijke energie zetten deze vier heren een uiterst smerige doch onweerstaanbare sound neer.

Hun derde album 'Love Me Some' zal tien nieuwe nummers bevatten plus als bonustracks de twee 'coronajaar'-singles 'Howl' & 'Mine All Mine', waarbij Jim Diamond (cfr The White Stripes, The Dirtbombs & The Sonics) aan de knoppen zat.

Toen de band begon aan 'Favorite Scene', hadden ze een soort The Rolling Stones meet Canned Heat-sfeertje in gedachten. De werktitel van de song werd dan ook zeer toepasselijk 'Rolling Heat'. Het was een catchy riff van gitarist Patrick die de basis vormde, en al snel werd duidelijk dat hier een kopstem bij hoorde.

Zanger Jan slaagde er echter niet in om de juiste lyrics en melodie te vinden, en dus liep de boel een beetje vast. Enkele maanden later, tijdens een residentie van de band in de GAM Studio in Waimes, besloot producer Koenraad het over een andere boeg te gooien. Hij kleedde het nummer helemaal uit tot een zeer dansbare groove met een ietwat Curtis Mayfield-achtige feel. De zangmelodie volgde spontaan, maar op de lyrics bleef het wachten tot enkele dagen voor de finale opnames in Studio Jupiter, in Tongeren.

Als finishing touch haalde Koenraad de backing vocals van girl next door Rijkje Crommen er weer bij, en zo werd 'Rolling Heat' uiteindelijk het sensuele 'Favorite Scene'.

Om hun tien jaar te vieren speelde de band op 6 maart een unieke stream 'Tribute To The Roots' samen met hun vaste geluidsman/compagnon de route Koenraad Foesters, vanuit diens Studio Jupiter in Tongeren. Een éénmalige set met uitsluitend obscure bluescovers, waarbij het viertal op zijn eigen manier een ode bracht aan hun roots.

Op 17 april volgde dan een 'best of' live set 'Live at Studio Jupiter' van songs in chronologische volgorde van hun EP (2014) en beide albums 'Come & Get Me' (2015) en 'Deep' (2019), beide singles uit 2020 en nieuwe songs uit het te verschijnen album 'Love Me Some' (17 sept).

BAND:

Gitaar, zang – Jan Jaspers

Gitaar, zang – Patrick Louis

Mondharmonica – Fabian Bennardo

Drums – Gert Servaes

LIVE:

31.07: Bluesnacht, Petershagen (D)

08.08: Jazz & Blues Festival, Gouvy (B)
14.08: Mañana Mañana, Laren (NL)
03.09: Blues Rules Festival, Crissier (CH)
14.10: Muziekodroom, Hasselt (B)
15.10: Le Delta, Namen (B)
16.10: De Djoelen, Oud-Turnhout (B)
13.11: Effenaar-Wilhelmina, Eindhoven (NL)
04.12: W:Halll, Brussel (B)
16.12: Botanique, Brussel (B), support voor Romano Nervoso
18.12: Zik-Zak, Itter (B)