14 Upper West komt met knappe nieuwe single!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    28 juni 2021

Op zijn 12de loopt Koen Verbraeken langs de  wijde straten van Antwerpen Linkeroever, met op de portable cassetterecorder “Jimi Hendrix Live at Woodstock” en droomt ervan om zelf muzikant te worden en liedjes te schrijven. Onder invloed van zijn helden David Bowie en Crowded House schaaft hij jaren aan eigen songs en speelt in diverse bands om uiteindelijk te besluiten toch als solo-artiest verder te gaan.


In 2017 leidt tot dat tot een eerste single “A Handful of Loving”. Jean-Marie Aerts produceert, Marc Bonne (Axel Red, Novastar, Daan, …) speelt drums en Michel Dierickx (Novastar, Absynthe Minded, Ozark Henry, …) zit achter de knoppen. Alan Ward doet de mastering .
 Koen Verbraeken besluit zijn nummers te brengen onder de noemer 14 UPPER WEST, een naam die verwijst naar de wijk Upper West in New York én naar Antwerpen. Upper West is een wijk in Manhattan tussen Central Park en de Hudson River. Ze ademt, niettegenstaande dat ze een deel van een wereldstad is, toch een rustige en open sfeer uit. De prachtige architectuur maakt het plaatje compleet. Zelf groeit hij op op Antwerpen-Linkeroever. Bij oude stadskaarten staat dit aangeduid als ANTWERPEN-WEST. Zijn straat bevond zich in kaartvak 14. Vandaar 14 UPPER WEST.
 
In 2019 neemt hij met producer dirk Blanchart de single “A Little Drop (of Rain)” op, met knappe backing vocals van Ibernice MacBean (vocalcoach van The Voice)
 
Juni 2021: een nieuwe release met de single “Looking for a Brighter Sun”; weerom een productie van dirk Blanchart die samen met Alain Van Zeveren tevens de arrangementen verzorgd. Vincent Pierins speelt bas.
Looking for a Brighter Sun” is een song, die het relaas doet van een zoektocht, een open verhaal over deze vreemde tijden van onzekerheid, intolerantie maar ook over hoop, solidariteit en vriendschap.
14 Upper West gaat live touren later deze zomer en in de herfst.