Gentse Larssen. lanceert de electropop single 'We Fought' met Magritte als inspiratie voor de clip!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    30 juni 2021

Larssen. (mét puntje) is de jonge Gentse muzikant & producer Sasja Maekelberg (broer van Jasper). Hij combineert donkere beats met catchy melodieën. Tel daarbij het samenspel van melancholische, herkenbare lyrics en het resultaat is elektronicapop pur sang. De invloeden van Larssen. zijn onder meer Sohn & Glass Animals. Sasja is zelf grote fan van Nils Frahm & Ólafur Arnalds.


Reeds drie keer werd de groep geselecteerd voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel maar bereikte helaas nooit de finale. De eerste single van Larssen. ‘It’s Like’ werd uitgebracht in februari 2019 en daarna volgden nog twee singles. Deze werden respectievelijk uitgebracht in november 2019 - ‘Mess’ en in augustus 2020 - ‘Make It Right’. Alle singles werden positief onthaald door Belgische blogs en waren te horen op Studio Brussel. De singles ‘Mess’ en ‘Make It Right’ kregen ook airplay op Radio 1. Larssen. is momenteel nieuwe nummers aan het schrijven en opnemen voor een EP die gepland is voor het voorjaar van 2022.

Met slechts drie singles op hun palmares speelde Larssen. reeds 60 shows (o.a. Ancienne Belgique, OLT Rivierenhof, ESNS Groningen, Trix, Dranouter, De Zwerver, Mezz Breda etc) inclusief supports van Rex Rebel, Faces On TV, Luwten, Bearcubs, Lydmor, Tessa Dixson, Luwten etc. 

- 'We Fought' en de bijhorende clip - 

Sasja Maekelberg werkte voor deze clip samen met regisseur en filmmaker Jordan De Deken. Voor deze clip vond de artiest inspiratie in het schilderij ‘Les Amants’ van de Belgische surrealistische kunstenaar ‘René Magritte’. Hoe je als verliefde uiteindelijk blind wordt voor de tekortkomingen van je relatie.

De ogen en reikende vingers in de videoclip slaan op het aantrekken en afstoten van je geliefde. Hoe een zeer beperkte blik en het ‘zoeken naar’ ervoor zorgen dat je blijft verlangen naar de ander. Je gelooft in een ideaalbeeld waaraan je als persoon in de relatie niet aan kan voldoen. Verblind door liefde zoek je toenadering waardoor je geconfronteerd wordt met je eigen tekortkomingen die de relatie doen falen.

"I killed the ‘we’ in ‘We Fought’ ”. Hiermee verwijst Sasja naar de confrontatie van jezelf als persoon binnen deze beperkte - idealistische - relatie.

‘We fought’ op de rug van een verslagen Sasja Maekelberg slaat op het besef en de mislukking die hiermee gepaard gaan.

BAND:

Sasja Maekelberg

Jérôme Pringiers

Sander Bosmans

VOOR FANS VAN:

Faces On TV, Sohn, Glass Animals, Balthazar.

DISCOGRAPHY:

'We Fought' - Single - 24/06/2021

'Followed You' - Single - 29/04/2021

'Make it Right' - Single - 21/08/2020

'Mess' - Single - 04/11/2019

'It's Like' - Single - 22/02/2019