Bent Mettentee brengt debuutsingle uit!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    23 juli 2021

Bent Mettentee is een producer-songwriter uit Amsterdam. Zijn muziek klinkt alsof Lucky Fonz III en De Jeugd Van Tegenwoordig zijn samengesmolten tot een indiepop band. Vandaag lanceert hij zijn allereerste single: Tom houdt van koken!


Sinds Bent in 2013 is afgestudeerd aan het Conservatorium Den Haag in de richting Art of Sound, heeft hij studio-opnames gemaakt voor Wild Romance en Yori Swart en heeft hij als geluidsman getourd met o.a. Lucas Hamming en Wild Romance (in o.a. AFAS Live en Melkweg). Nu is hij gestopt als live-geluidstechnicus om zich te richten op zijn eigen muziek.

Bent Mettentee behandelt muziek, tekst en zang op dezelfde manier: Met aandacht, maar niet gepolijst tot eenheidsworst. Een moedertaal biedt meer ruimte voor nuance, en die benut Bent graag. Serieuze kwesties dringen vaak dieper door als deze op lichte wijze gebracht worden.

'Tom houdt van koken' grijpt terug naar de loser rock van rond 2000, zoals Wheatus - 'Teenage Dirtbag', maar met gitaarsounds die soms meer op een synth lijken dan een gitaar. Waar de protagonist in dat genre meestal zelf de loser is, ziet Bent Mettentee dit met lede oog aan en probeert deze een hart onder de riem te steken. De andere songs van de nog te verschijnen EP 'Eerste de Beste' gaan meer richting pop dan rock, maar grote contrasten en het spelen met taal staat altijd centraal.

'Tom houdt van koken' is vanaf vandaag 23 juli beschikbaar op alle grote streamingdiensten.

 

  Contact