FARRM lanceert de 'Rooftop Sessions' met vijf Limburgse bands, o.a. The Sore Losers & Boogie Beasts!

Nieuws:Festivals
  Van Muylem    28 juli 2021

FARRM is een Hasseltse culturele organisatie waar Limburgse muzikanten ondersteuning kunnen vinden voor hun creativiteit. Met deze rooftop Sessions willen ze aan muzikanten op een creatieve wijze hun ding laten doen op een veilige manier! 


De bluesrock groep Boogie Beasts mocht de spits afbijten vanop het dak van hogeschool PXLTVL bracht er deze reportage over en HBVL schreef dit artikel.

Klik hier voor de eerste Rooftop Sessions video met Boogie Beasts.

Per locatie wordt er één telkens song opgenomen en gefilmd met drie camera's & drone luchtbeelden. Deze 'live-clip' wordt op een latere datum (details zie lager) uitgezonden via de kanalen van FARRM. Aansluitend krijgt het zeer beperkt aanwezige publiek een exclusief concert aangeboden. Hou de kanalen van de partners in de gaten en maak zo kans om exclusieve tickets te winnen.

De bands met bijhorend in chronologische volgorde de opname- & uitzenddatum:

Boogie Beasts - PXL: 7 juli // 23 juli

The Sore Losers - Quartes: 30 juli // 6 aug

Tonsils - Café Café: 1 aug // 16 aug

Lo-Lee-Ta - Mediahuis (HBVL/TVL): 15 aug // 30 aug

Jack Vamp - WERF: 29 aug // 13 sept

Daags na de uitzenddatum zal Visit Hasselt elke video ook delen via hun kanalen.

De locaties:

PXL: de Limburgse Hogeschool PXL met meer dan 10.000 studenten, verdeeld in negen departementen en vijf campussen verspreid over Hasselt, Genk en Diepenbeek. Met natuurlijk ook PXL-Music, de buren van FARRM, waar je terecht kan voor de bacheloropleiding Pop- en rockmuziek.

Quartes: een absoluut landmark op de ring van Hasselt dit veevoederbedrijf met als grote blikvanger de grootste QR-code van het land op de zijgevel van het gebouw.

Café Café: al meer dan 20 jaar een begrip in het Hasselts nachtleven. Eén van de weinige zaken die een undergroundsfeer met alternatieve muziek weet te koppelen aan gezelligheid, met een hoog partygehalte in de latere uren. Er zijn uiteraard ook regelmatig live acts met de betere Belgische, en soms zelfs buitenlandse bands.
 

Mediahuis: op een steenworp van Quartes, ook op de ring (Herkenrodesingel), staat het nieuwe Mediahuis dat sinds twee jaar zowel HBVL als TVL huisvest. De geschiedenis gaat terug naar 1973 toen HBVL een paar huisnummers verder er zijn intrek nam en voor een Belgische primeur zorgde: de eerste vierkleuren krant.

WERF: de buren van PXL-Music & de Muziekodroom. Hier vind je niet alleen de studio & concertzaal van FARRM maar ook 'Hoek 8', een gratis indoor skatepark - door & voor skaters.

 

  Contact