Nieuwe muziek van Wit-Russische post-punk formatie Weed & Dolphins!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    1 augustus 2021

Weed & Dolphins klimt uit de riolen van Minsk, Wit-Rusland, met haar schurende mix van goth-rock en post-punk met chopped-n-screwed raprefreinen en trippy vocale melodieën. De single Anchor Chain; is de eerste single van de aanstaande Aura EP. De duistere maar opwindende videoclip voor Anchor Chain is geregisseerd en geproduceerd door loyale WND-partner en onafhankelijke filmmaker Tigran Spertsyan. De video wordt op 4 augustus uitgebracht i.s.m. Samsung.


Anchor Chain speelt met het beeld van een glimmende ketting en een karakter dat zoekt naar rijkdom en luxe. Het karakter raakt hierdoor gevangen in een duistere plek vol verwarring en bedrog, zonder enige mogelijkheid te ontsnappen. Het is de eerste van een reeks tracks die Weed & Dolphins schreef tijdens een bijzonder rumoerige tijd in hun thuisland Wit-Rusland.

De underground-formatie is zich sinds de release van debuutalbum Islandkid Cassette langzaam naar de oppervlakte aan het bewegen. Na Jaren van onvermoeibaar touren door Nederland, Oostenrijk, Hongarije, Rusland, Oekraïne, Slovenië, Servië en de Baltische Staten, waaronder showcases op o.a. ESNS, WAVES Vienna, Ment Ljubljana, What’s Next In Music? en Budapest Showcase Hub, verschijnt in 2021 langverwachte nieuwe muziek van de band.

FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | SPOTIFY | SOUNDCLOUD