Nneema komt met debuut EP 'Ear of Clay'

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    4 augustus 2021

Vanaf de eerste noten van Nneema’s door  NPO5, Radio 2 en Radio 1 goed onthaalde debuutsingle 'A Visit'  katapulteert de band je direct naar een luie zondag, ergens in de ‘deep south’ op een bloedhete front porch met een glas koele homemade ice tea in de hand. Een laidback ritmesectie, een bluesy stem met kraakje en de weemoedige buigingen van Hammond en pedal steel.


Nneema gaat voor een uitgepuurde sound: warm, intimistisch, melancholisch, soms rauw en steeds met een  broeierige ondertoon van soul, R & B en jazz. De narratieve songs gaan de diepere, vaak lastigere vraagstukken des levens niet uit de weg. John Steinbeck zou er een volledige roman uit gepuurd hebben.

Nneema’s eerste  vinyl-EP 'Ear of Clay' komt  uit op 20 augustus uit: een eclectische plaat waarin elke song een ander personage en diens manier van het leven belicht. Een exquise schare aan gastmuzikanten waaronder percussionist Kobe Proesmans (The Colorist Orchestra) en mondhamonicaspeler Steven De Bruyn kleurt de plaat mee in en geeft elk nummer een volstrekt eigen identiteit.
'Ear of Clay' noopt het oor tot een open blik en bevat zes songs, zes nieuwe uitnodiging zijn om aan te schuiven aan de keukentafel van een andere ziel. U bent, uiteraard, meer dan welkom.

Album Release shows:

23/8 Bar Eduard – Hove

24/8 Nieuwhuys – Hoegaarden

25/8 Keizershof – Turnhout

29/8 Charlatan – Gent

31/8 OC Oude Badhuis – Antwerpen

11/9 Theater Vooruit - Boechout

Nneema is:

Emilie Leysen (vocals) - Niels Verheest (toetsen) - Jan-Sebastiaan Degeyter (gitaar)

Matthias Debusschere (bas) – Frederik Van den Berghe (drums)

 

  Contact