Rockvioliste Erica Nockalls brengt op vrijdag 27 augustus haar derde soloalbum uit!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    28 augustus 2021

Op vrijdag 27 augustus komt het derde soloalbum van Erica Nockalls uit: 'Dark Music From A Warm Place'. Na vijf jaar radiostilte is ze terug. En hoe?!


Wat gebeurt er als een klassiek geschoolde violist de meer verwrongen dingen verkent van de alternatieve pop? Het werk van Erica Nockalls biedt het perfecte antwoord. Waar haar albums Imminent Room en EN2 haar lieten zien als babyzoet maar met een stekend wereldbeeld, neemt Dark Music From A Warm Place dat genre-neutrale sjabloon en verdrinkt het in zuur met honingsmaak. 

Nockalls' songwriting is ver verwijderd van de popnorm: emotioneel verlaten, bot en melodieus meedogenloos. Het album is een verhaal over loslaten en jezelf opnieuw toe-eigenen, met een oproep tot empowerment. Het is ontstaan tijdens een trieste zomer in Spanje en vervolgens gemixt en geproduceerd in Parijs. Het resultaat: grove drummachines, royale synths en snijdende tonen vermengd met opmerkelijke vioolpartijen en glasscherpe zang.

Nockalls heeft de conservatoriumopleiding als violiste en zangeres afgerond. Vervolgens heeft ze haar eigen stijl in de alternatieve pop gecreëerd. Ze is gaan experimenteren en heeft de randjes opgezocht. Zo is haar viool een instrument van creatie geworden, in plaats van begeleiding.
 
'Dark Music From A Warm Place' komt uit op vrijdag 27 augustus via Gentlemen Recordings en is vanaf nu beschikbaar als pre-order in de Gentlemen webshop.

 

  Contact