Het vijfde Indietronic fest in Lede zal op 20 november 2021 plaatsvinden! Ontdek de affiche samen met ons!

Nieuws:Festivals
  Van Muylem    17 oktober 2021

Op 20/11 zal het Indietronic Fest in Lede voor de vijfde keer plaatsvinden: Industrial-synthpop-ambient-minimal techno en andere fijne Belgische specialiteiten, live in het cc De Volkskring van Lede.


Tijdens de vorige edities hadden ze onder andere schoon volk als Adriaan De Roover, Milan W, Meteor Musik, Samowar, Raveyards, Rumours, Paper Hats,.. en nog veel meer te gast. Ook op deze vijfde editie wordt er nog steeds gefocust op Belgische bands die live elektronische muziek brengen.

Met Fortress helemaal bovenaan op de affiche, is een sterke headliner alvast verzekerd. Het veelbelovende electro-trio rond Hanne Torfs (kent u ongetwijfeld van van de indierockband School Is Cool), is al even ‘artist in residence’ in de Antwerpe Trix en brengt synthpop met donkere weerhaakjes. Als mogelijke invloeden vernoemen we o.a. volgende groepen: Chvrches, Goldfrapp, Roisin Murphy of Depeche Mode

Van het duo First mag je bloedmooie, melancholische synthwave verwachten.

The Rescue is een vrij nieuw en beloftevol project, van ervaren Gentse muzikanten. Ze weten gitaar en bas met sequensers en drumcomputers te combineren zoals bijvoorbeeld New Order dat al eerder deed.

Naast synthwave en electropop, biedt Indietronic ook een podium voor minder evidente genres als industrial en ambient. De loodzware drones en filmische geluidscollages van Bolt Ruin vindt er dus zeker ook zijn plek. Een project uit de buurt.

Trillosta, opent ook de avond. Samen met een gastvocaliste brengt de jonge Aalsterse producer een eclectische live-set met invloeden uit ambient, trance en techno.

Ondergedompeld worden in een hypnotiserend electrobad of dansen? Volgens ons zit het er allemaal in, op Indietronic Fest #5!

Dj Permian a.k.a. Klaas Bombeke draait opnieuw fijne alternatieve elektronische plaatjes voor en na de concerten.

Een ticketje kost €15 (vvk) of €20 (adk). Een kaartje in voorverkoop verkrijg je via de Facebookpagina, via 

https://www.eventbrite.be/e/indietronic-fest-5-tickets-93933627007?aff=efbneb&fbclid=IwAR0JjIvQHfWncSRgJkkTD1rU5WLZROHIhNKJZ3O8oNtbN18eHLYlmRRVFFo

of bij de organisatoren zelf.

Datum en tijd

za, 20 nov. 2021, 19:30 –

zo, 21 nov. 2021, 02:30 CE

Locatie

GC De Volkskring

18 Kasteeldreef

9340 Lede