Grenadeers komt op 19 oktober met voorlopig laatste EP: 'The Anthroposition EP'

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    18 oktober 2021

'The Anthroposition EP' van Grenadeers lag al een tijdje klaar. Na het lange wachten tijdens coronatijden is nu eindelijk het moment daar om de wereld kennis te laten maken met de EP. Vanaf dinsdag 19 oktober beschikbaar op vinyl, digital download en via alle online streamingdiensten.


‘The Anthroposition EP’ is voorlopig de laatste release van Grenadeers. Hierna neemt de alternative rockband uit Utrecht een pauze van onbepaalde tijd. De EP werd in een week tijd live opgenomen in een zelf gebouwde pop-up studio, en is niets minder dan een conceptplaat geworden.

Een EP met onbeantwoorde vragen
Actuele, globale onderwerpen zoals klimaatverandering, de invloed van de digitale wereld op het dagelijks leven en toenemende spanningen in de diplomatieke wereld worden niet geschuwd. Met deze EP waagt de band een poging om uit te vinden waar zij, als artiest en als mens, staan temidden van alles wat er om ons heen gebeurt en nog gaat gebeuren in het tweede decenium van de eenentwintigste eeuw. Antwoorden werden niet gevonden, maar onbeantwoorde vragen zijn toch veel interessanter. 

Wie weet komt de band later wel met antwoorden, en misschien dan wel in de vorm van muziek. Maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Voor nu neemt de band even pauze. Tot die tijd kunnen we gelukkig nog één keer van nieuwe muziek genieten.

'The Anthroposition Ep' komt uit op vinyl en als digital EP op dinsdag 19 oktober en is vanaf nu beschikbaar als pre-order via https://www.gentlemenrecordings.com/shop/.