Thyrza (NL) lanceert de breekbare single 'Donker' uit haar debuutalbum (2022)

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    4 december 2021

THYRZA is het project van zangeres, songschrijver en performer Thyrza van Dieijen (1989). Een stem met een onmiskenbaar eigen geluid en indringende Nederlandstalige teksten.


Kwetsbare, gelaagde en krachtige muziek die volledig in dienst staat van het verhaal. In 2020 kwam haar debuut EP ‘(on)breekbaar leven’ uit. Een plaat over het niet willen omarmen van je eigen kwetsbaarheid. De nummers zijn een zoektocht naar het omgaan met je eigen breekbaarheid en die van anderen. De EP werd op Spotify al meer dan 230.000 keer gestreamd.

Het najaar van 2021 markeert de start van een nieuw hoofdstuk. Afgelopen jaar wijdde Thyrza aan het schrijven en producen van nieuwe muziek. Het resultaat is haar debuut album ‘Versplinterd/Verwonderd’ (release najaar 2022). Een verhaal over schoonheid vinden in chaos. Over de kunst van het verwonderen. Een verhaal dat deels ontstond in een periode van rouw, wat resulteert in een eerlijk, gelaagd en puur album. Hieruit komt de eerste single ‘Donker’: een nummer over het accepteren van je donkere kanten. Het is geproducet door Wannes Salomé (o.a. Klangstof) en gemixt door Sam Jones (o.a. Luwten).

"Donker gaat over het omarmen van alle facetten van jezelf, óók de donkere kanten. Over het verwelkomen van de demonen op m’n schouder, in plaats van ertegen te vechten. Ik heb vaak het gevoel dat we leven in een wereld waarin we streven naar een permanente staat van geluk of succes. Maar een groot deel van de tijd is het leven niet zo maakbaar als we zouden willen en hebben we gewoonweg te dealen met wat er op ons wordt afgevuurd. Daarover gaat Donker. Over omarmen dat het soms even niet gaat." - THYRZA

DISCOGRAFIE

jan 2020: 'Teugelloos' - single

maart 2020: 'Tijd' - single

mei 2020: 'Zolang jij maar van me houdt' - single

juni 2020: '(on)breekbaar leven' - EP

nov 2021: 'Donker' - single