Folkrockband The Celtic Social Club brengt op vrijdag 25 februari haar vierde album Dancing Or Dying? uit!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    22 februari 2022

Folkrockband The Celtic Social Club moest in 2020 midden in een Franse en Engelse tour stoppen door de COVID-epidemie. De band stortte zich meteen op het schrijven en opnemen van haar vierde album: Dancing Or Dying? verschijnt vrijdag 25 februari.


De band bestaat uit zeven man, zes wonen er in Frankrijk, één (de songwriter) in Ierland. Ondanks deze afstand zijn ze erin geslaagd om een mooi album neer te zetten. Het meeste werk is apart van elkaar in thuisstudio's opgenomen, voor de finishing touch hebben ze sommige stukken samen opgenomen en gemixt. Het album bestaat uit twaalf songs, het zijn de meest vrije, elegante en succesvolle in hun discografie tot nu toe. Uitbarstingen van rockenergie, popmelodie en folkmagie maken Dancing Or Dying? zeker de moeite waard.
 
Fris en nieuwe, maar herkenbaar geluid
Vanaf maart 2020 concentreerde The Celtic Social Club zich, tijdens het overleven van lockdowns, op haar schrijf- en opnamewerk. Tussen Dan Donnelly, de muzikant uit Belfast (Levellers en The Wonder Stuff) die in Newcastle woont, en zijn in Bretagne gestrande kameraden, werd een nieuwe manier van werken en produceren uitgevonden, gebruikmakend van deze opgeschorte tijd. Tussen Frankrijk en Engeland, in een onophoudelijk heen en weer geslinger van bestanden en opnames, kreeg het album beetje bij beetje vorm. Altijd verankerd in de traditie van Keltische muziek en diep gehecht aan de kwaliteit van zijn songwriting, liet Donnelly zich inspireren door The Beatles, heroïsche rock en new-wave-elementen.

Het resultaat mag er wezen: een verfrissend album met nieuwe geluiden, maar toch die herkenbare sound uit hun drie eerdere albums. Dancing Or Dying? komt op vrijdag 25 februari uit op vinyl, cd en als digital download, en is vanaf nu te pre-orderen via www.gentlemenrecordings.com/shop.
 

Volg The Celtic Social Club

The Celtic Social Club | Facebook