Help Limburgse band Gallia met het realiseren van hun cinematische metalalbum: ‘Obscura’!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    19 maart 2022

Gallia vervoegde zich bij het Belgische metallandschap in 2015, maar pas in 2018 - toen hun EP Everflame gereleased werd - stapten ze in de spotlight. Metalblogs en -magazines waren enthousiast over de release en keken verwachtingsvol uit naar een nieuw album. Dit jaar brengt Gallia een nieuw, full-length album Obscura uit, wat drie jaar in de maak was en de stempel ‘cinematische metal’ zal dragen. Ze hebben een Kickstarter opgericht om het realiseren van dit album te kunnen financieren en hopen zo €10.000 in te zamelen om productie-, artwork-, merchandise- en PR-kosten te dekken. 


Gallia biedt een waaier aan pakketten aan om hun supporters te belonen voor de steun. Van een digitaal pakket tot een all-inclusive pakket met Gallia merchandise, CD’s en deelname aan de VIP Pre-release party en tickets voor de releaseshow. Je kan kiezen welk pakket je het meest aanspreekt en hoeveel je wil bijdragen aan dit project.

Het eerste doel is om €6.800 in te zamelen om de basiskost van productie (opnamestudio) en artwork-creatie te dekken. Als Gallia erin slaagt om €10.000 binnen te halen, kunnen ze een volledige Obscura-beleving aanbieden, met 2 muziekvideo’s, geweldige merchandise, een releaseshow en nieuwe fans bereiken via marketing. 

Gallia creëert altijd een verhaal rond hun releases, wat in de smaak valt bij fantasy fans. In een mythische wereld hoor je verhalen over duisternis en moed. Dit helpt om een all-round ervaring te bieden en geeft de muziek en teksten veel meer diepte. Niets is toeval, maar draagt bij aan een groter verhaal. De EP Everflame vertelde het verhaal van de bandleden die werden opgeroepen door een profetie om de Everflame te bewaken, een baken van hoop en licht. Duizenden jaren brachten ze door in een grot vol demonen, vechtend om het vuur te verdedigen.

In Obscura is hun taak volbracht en keren ze terug naar de wereld, waar ze ontdekken dat de aarde veranderd is. Niets is nog hetzelfde, en ze vertrekken op verre reizen om deze nieuwe plek te verkennen. Maar wat ze vinden, is een veel donkerdere wereld dan degene die ze achtergelaten hadden…

Duik in de wereld van Obscura door hun crowdfunding video te bekijken en steun hun Kickstarter hier: https://www.kickstarter.com/projects/gallia/obscura-gallias-cinematic-metal-album

Website:

Spotify:

Facebook:

Instagram:

Tiktok:

Youtube

CD Baby:

iTunes: