Synthpopartiest L'Asset heeft nieuwe single 'Wait And See'

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    9 april 2022

Op vrijdag 8 april kwam L'Asset's derde single onder Gentlemen Recordings uit: 'Wait And See'. Ze schreef het nummer als friendly reminder voor zichzelf en de luisteraar, om wat liever en minder streng voor jezelf te zijn. "Het is soms lastig om kleinere stappen toe te laten, om jezelf dat te gunnen. Het liefst wil ik grote stappen zetten en hard werken".


Bij het schrijven van 'Wait And See' begon ze ook met een opzet voor een power-song, over het zichzelf 100% geven en er helemaal voor gaan: als anthem voor haar doorzettingsvermogen. Ironisch genoeg ging het componeren en arrangeren niet helemaal vanzelf. "Ik verwachtte te veel van mezelf, legde de lat te hoog en er zijn ook wat tranen aan te pas gekomen. Dat besloot ik om te zetten in tekst en dat is uiteindelijk het tweede couplet geworden.

De drum-samples zijn van Jack Baker (o.a. Bonobo). De sound is bombastisch en flamboyant. Het hangende en slepende geeft het gewicht aan van wat Tessa op haar eigen schouders legt. De song barst op het eind open, waarmee het uiteindelijk toch een krachtige song is geworden. "Want liever zijn voor jezelf, een pas op de plaats nemen, jezelf dat gunnen, is ook krachtig."

'Wait And See' is vanaf vrijdag 8 april beschikbaar op alle streamingplatforms en is vanaf nu de pre-orderen via https://www.gentlemenrecordings.com/shop/ of te pre-saven voor Spotify: https://show.co/vaDxIOk.