Het laatste VESTROCK nieuws lees je hier!

Nieuws:Festivals
  Van Muylem    12 mei 2022

Oekraïense GO-A BAND, DJ JACKNOWLEDGE en HENDHEVING aan de affiche toegevoegd! Timetable nu ook online! Ook dit jaar vestcruises en vestwalks + speciale tickets voor zondagavond te koop! Er is ook een duurzame Gem-stage (en dit is een nieuw iets)!

 


Vrijdag 3 t/m zondag 5 juni 2022 in vestingstad Hulst (Zeeland)
Kaartverkoop is inmiddels gestart via www.vestrock.nl

The final countdown! Over drie weken is het eindelijk weer zover: dan vindt op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juni 2022 de 11e editie van VESTROCK plaats op een prachtig eiland in de stadsgracht van de Middeleeuwse vestingstad Hulst in Zeeuws-Vlaanderen (NL).

Ook dit jaar biedt het intieme driedaagse zomerse festival een ijzersterk programma met zo’n 75 acts op 6 podia en area’s - o.a.: Editors, Martin Solveig, Within Temptation, Wolfmother, Suzan & Freek, Snelle & De Lieve Jongens Band, The Darkness, Frenna Deluxe, Goldband, De Likt, Lucas & Steve, Gavin James, Nada Surf, JB Meijers & Band, Paul Elstak, Son Mieux, Starsailor, Sylvie Kreusch, $Hirak, Bad Nerves, Ist Ist, Prins S & De Geit, Rhea, Goe Vur In Den Otto en Beachdog. De volledige dagindeling (en timetable) staat op de site https://www.vestrock.nl/line-up.

HET LAATSTE VESTROCK NIEUWS!

Terwijl er momenteel op het spectaculair gelegen festivalterrein al volop gebouwd wordt, bruist het ook achter de schermen volop. De organisatie kondigt vandaag het meest recente VESTROCK nieuws aan:

**3 nieuwe acts  aan het affiche toegevoegd, te weten: GO_A, DJ Jacknowledge en Hendheving**
Afgelopen Eurovisie Songfestival stelde Go-A Band zich voor aan de wereld. In 2021 traden ze op met nummer SHUM, waarmee ze de 5e plek behaalden. Deze band uit Oekraïne weet perfect traditionele volksmuziek te verweven met hedendaagse elektronica. 

De VESTROCK RALLY 2022 was een groot succes! Een vakjury én het publiek selecteerden de winnaars die de laatste twee plekken op de line-up van VESTROCK 2022 hebben bemachtigd: DJ Jacknowledge (alias Koen Schauwaert) is een lokale acid/techno-held en zal de Kapel openen op de vrijdag van VESTROCK. De andere winnaars zijn de eveneens uit Hulst afkomstige mannen van de metal infused punkrock-band HendHeving die de main stage zullen openen. 

**Timetable online**
Het Grote Puzzelen kan vanaf vandaag beginnen want de timetable is bekend én staat online

**Nieuw: Zondagavond Ticket**
Geen tijd om dit jaar alle VESTROCK-dagen aanwezig zijn maar wel heel veel zin om bijvoorbeeld Lucas & Steve, Frenna Deluxe, Ramkot, Beachdog, Son Mieux, Bad Nerves of Antoon te zien op zondagavond? Dan biedt het gloednieuwe Zondagavond Ticket uitkomst want hiermee heeft de bezoeker toegang tot het avondprogramma van VESTROCK vanaf 17:30 uur. De prijs van een Zondagavond Ticket is €25,- zonder bijkomende kosten. Je koopt hem hier.

**𝗩𝗘𝗦𝗧𝗥𝗢𝗖𝗞 𝗖𝗥𝗨𝗜𝗦𝗘𝗦**
Op veler verzoek en wegens groot succes verlengd: de populaire VESTROCK CRUISES. Een vaartochtje op De Vest langs de vestingwerken en stadswallen, met onderweg spontane interviews en akoestische sessies voor de muzikale fijnproevers. Dat doen we een aantal keer per dag. Liefhebbers en fans mogen mee maar let op: vol is vol! Net als vorige editie is de presentatie in handen van Ronald van Oudheusden van RTV Rijnmond.

**VESTWALKS**
Liever wandelen dan varen? Behoefte aan rust tijdens #VESTROCK 2022? Dat zit zo. Op zondag tussen 11.00 en 19.00 uur kan de bezoeker op vertoon van zijn festivalbandje mee met de zonnetrein naar BOS-GRENS. Deze klankwandeling (6,5 km) van Hrins (een kunstenaarscollectief dat [lands]grenzen doet versmelten in eigenzinnige projecten) neemt de VESTWALKer mee op ontdekkingstocht langs natuur, storytelling, geluidskunst en land-art. Via een app kan hij genieten van een soundtrack gemaakt door Muziekvereniging de Clingse Bossen. De zonnetrein vertrekt meerdere keren op zondag vanaf de ingang van het festivalterrein.

Meer info over Bos-Grens & @Hrins_collectief: www.hrins.eu/bos-grens

GEM-STAGE, PROGRAMMA VOLGT: PLUS KINK UITZENDING
Nieuw op VESTROCK dit jaar: het baanbrekende groene energiepodium GEM-Stage. Vanaf juni 2022 is een iconische 22 meter hoge groene energietoren met een daaraan gekoppeld podium te zien op zes muziekfestivals in heel Europa: GEM-Stage. VESTROCK is het eerste van de zes Europese festivals waar de GEM-Stage zal staan. De in het oog springende toren en het podium worden aangedreven door wind- en zonne-energie en waterstof. Honderd procent CO2-neutraal. Geen generatoren met fossiele brandstoffen nodig! GEM-Stage is een symbool van de transitie naar schone energiebronnen en zal door honderdduizenden festivalbezoekers worden bezocht. 

Tevens goed om te weten is dat de GEM-toren ook de energie levert voor de uitzending van KINK Radio vanaf het festivalterrein. 

TICKETINFO

Tickets voor VESTROCK zijn te koop via vestrock.nl/tickets. Omdat het driedaags festival plaatsvindt op een eiland is het aantal beschikbare kaarten net als andere jaren beperkt. Dat geldt ook voor de intieme camping van het evenement.

Vrijdag: €65,-

Zaterdag: €65,-

Zondag: €40,-

Zondagavond: €25,-

Combi vrijdag & zaterdag: €90,-                    

Weekender 3 dagen: €125,-

Camping: €17,50 (zie onder)

Consumptiebonnen: Vanaf nu te koop.

* Family/Friends tickets: bij aankoop van vijf of meer tickets krijgt de koper korting. 

** Prijzen zijn exclusief service kosten van €3,95. 

*** Tickets voor de geannuleerde editie van VESTROCK 2021 blijven dit jaar gewoon geldig.

VESTROCK

Het intieme driedaagse zomerse festival VESTROCK wordt gehouden op een prachtig eiland in de stadsgracht van de Middeleeuwse vestingstad Hulst in Zeeuws-Vlaanderen (NL). Het heeft daardoor als één van de weinige festivals een werkelijk adembenemend natuurlijk décor en een uniek overweldigend uitzicht. Dit jaarlijks populairder wordende evenement biedt een ultiem lang weekend weg met ca. 60 live acts, een bourgondisch aanbod aan eten en drinken, waaronder een fenomenale selectie speciaalbieren en een camping met alle voorzieningen op kruipafstand van het festivaleiland.


Op VESTROCK is iedereen welkom. Liefhebbers van pop/rock (o.a. Editors, Suzan & Freek, Starsailor, Gavin James, Son Mieux, Sylvie Kreusch), heavy (o.a. Within Temptation, Wolfmother, The Darkness, Bad Nerves, Ramkot, Goe Vur In Den Otto, Ten Times A Million), electronic/house/dance (o.a. Martin Solveig, Lucas & Steve, Daithí, Paul Elstak, $Hirak, Rhea) en hiphop (o.a. Snelle & De Lieve Jongens Band,  Frenna Deluxe, De Likt, Antoon) kunnen van hun eigen favoriete acts genieten en nieuwe muzikale helden ontdekken. 

HULST: AUTHENTIEK, BRUISEND, PITTORESK EN BOURGONDISCH

Wandelend over de 3,5 km lange stadswallen of door de vestingstad ontdekt de bezoeker van Hulst de drie stadspoorten, oude gevels en mooie gebouwen die getuigen van een eeuwenoude geschiedenis. De fenomenale Willibrordus basiliek, het stadhuis op de Grote Markt, de Stadsmolen en de vele andere monumentale panden maken van Hulst één groot openlucht museum. Bovendien zorgt het onmiskenbare Bourgondische karakter van de stad voor een bruisende, authentieke sfeer met gezellige terrasjes, cafés en restaurants. 

Hulst ligt zeer centraal en is eenvoudig te bereiken voor zowel Nederlanders als voor Belgen. 

ONLINE

Volg de VESTROCK website en social media (Instagram, Facebook) voor alle gedetailleerde festivalinfo.

Websitehttps://www.VESTROCK.nl/

Facebookhttps://www.facebook.com/VESTROCK

FB eventhttps://www.facebook.com/VESTROCK/events/?ref=page_internal

Instagramhttps://www.instagram.com/VESTROCK/