RUBEN BLOCK kondigt solo album aan: “LOOKING TO GLIDE”!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    15 juni 2022

Triggerfinger-frontman Ruben Block kondigt vandaag zijn solo debuutalbum 'Looking To Glide' aan. Het album zal op 30 september verschijnen via [PIAS] Recordings.


Opgenomen over een periode van 4 jaar, zowel in zijn homestudio in Antwerpen als in de studio van producer Mitchell Froom (Elvis Costello, Crowded House, Randy Newman) in Los Angeles en gemixt door Tchad Blake (Pearl Jam, The Black Keys, Arctic Monkeys) is 'Looking To Glide' een knip-en-plak patchwork van scheurende en verminkte gitaren, geloopte drumgrooves en verrassende soundscapes. Het is met folk doordrenkte bluesmuziek op zijn kop gezet en binnenstebuiten gekeerd.

Na 20 jaar schrijven en optreden met het powertrio Triggerfinger was Ruben Block klaar om het vangnet van zijn band te verlaten en ging hij nieuwe muzikale horizonten verkennen. In Mitchell Froom vond hij de perfecte partner om hem te vergezellen op zijn soloreis. Het paar werkte samen onder de Californische zon in LA of op afstand van Rubens huis in Antwerpen. Ze amuseerden zich rot en experimenteerden er op los met gitaren en zelfgemaakte samples om zo totaal nieuwe klankleuren en ritmepatronen te ontdekken. Ruben leerde ook zijn stem op andere manier te gebruiken. Maar ze verloren nooit het doel uit het oog. Alles moest steeds ten dienste staan van de song. Het resultaat klinkt zowel fris als vertrouwd.

De gloednieuwe single 'Turning On A Fan' is daar het perfecte bewijs van. Een hiphopgroove vraagt een joekel van een gitaarrif ten dans en de diepe en donkere stem van Ruben roept je tot de orde. Het nummer kraakt en piept, maar blijft stevig op beide benen staan. Avontuurlijk en verslavend!
 
Beluister hier ‘Turning On A Fan'https://rubenblock.lnk.to/turningonafan   

‘Looking To Glide’ verschijnt als digital album, CD, LP en gelimiteerde deluxe transparante LP met uitvouw-poster packaging en fotobooklet.

Het album ‘Looking To Glide’ kan je hier voorbestellen: https://rubenblock.lnk.to/lookingtoglide

27.08.22 — TRAX FESTIVAL, ROESELARE
29.07.22 — M-IDZOMER, LEUVEN
09.07.22 — LINKERWOOFER, ANTWERP
25.06.22 — GENK ON STAGE, GENK
22.06.22 — LIVE MUSIC HALL, COLOGNE*
20.06.22 — TEMPODRON, BERLIN*
16.06.22 — LOTTO ARENA, ANTWERP*


*SUPPORT CROWDED HOUSE