Red Hot Chili Peppers mogelijk geen afsluiter van Rock Werchter ?

Nieuws:Festivals
 Johan Van Landeghem    1 juli 2022

Red Hot Chili Peppers heeft zijn concert in Glasgow geannuleerd door ziekte. Dat meldt de Amerikaanse band zelf op sociale media. Zondagavond sluit de band Rock Werchter af, de organisatie verwacht vanmiddag meer duidelijkheid over dat optreden, maar zegt "hoopvol te zijn dat het zal kunnen doorgaan". 


Geen concert voor de Schotse fans van Red Hot Chili Peppers. "Door ziekte zullen Red Hot Chili Peppers niet in staat zijn om vanavond, op 1 juli, op te treden in Glasgow.

Due to illness RHCP will not be able to perform in Glasgow tonight July 1. We are working on ways to reschedule. Pls hold onto your tickets & wait for an update soon. RHCP love Scotland & are deeply disappointed not to be able to perform the show. Thank you for your understanding
 

Normaal gezien staat Red Hot Chili Peppers zondag op Rock Werchter, waar ze het festival zullen afsluiten. De organisatie van het festival laat via sociale media weten dat er deze namiddag nieuws van de band verwacht wordt en dat ze "hoopvol zijn dat het optreden zal kunnen doorgaan". 

Eerder deze week was er al een gelijkaardige situatie met de hoofdact van vanavond, Metallica. Zij moesten woensdag een concert in Zwitserland annuleren als gevolg van een "coronabesmetting in de Metallica-familie", maar de metalband kan vanavond uiteindelijk wel optreden op Rock Werchter.