Zes nieuwe namen voor Leffingeleuren 2022

Nieuws:Festivals
 Koen Asaert    5 juli 2022

Met het Turkse Derya Yildirim& Grup Simsek, Vanishing Twin uit Londen en de eerste band uit de Faeröer Eilandenop  Leffingeleuren, Joe & The Shitboys, krijgt de zondag meer en meer vorm. Daarnaast heeft men 3 drie jonge, eerder lokale bands in de aanbieding. I Am Batman is half Leffings, half Oostends. Maze en Barno Koevoet hebben beiden Brugse roots.


Vorig jaar mocht Derya Yıldırım & Grup Simsek de concertreeks Op En Tent openen op de dag dat Altin Gün er speelde. Geen toeval want beiden vinden inspiratie in de Turkse popmuziek van de jaren 70 met namen als Selda (Bagcan), Barıs Manço, Mogollar en Nazım Hikmet. Spilfiguur is de getalenteerde zangeres en multi-instrumentaliste Derya Yıldırım. Zij woont momenteel in Berlijn, de rest van haar band leeft verspreid in Europa. Later dit jaar verschijnt haar plaat ‘Dost II’.

 

 

Joe & The Shitboys brengen ultrakorte politieke no nonsense (shit)punksongs waarop het heerlijk hossen is, verzameld op hun debuut ‘The Reson For Hardcore Vibes’ en opvolger ‘The Reson For Hardcore Vibes Again’.

 

 

De kosmopolitische band Vanishing Twin uit London bestaat momenteel uit frontvrouw Cathy Lucas (Fanfarlo), Valentina Magaletti (Bat For Lashes, Nicolas Jaar) op drums, bassist Susumu Mukai (aka Zongamin) en Elliott Arndt (fluit en percussie). De band wordt wel eens in één adem genoemd met Stereolab, is beïnvloed door Braziliaanse psych-jazz en wordt vaak omschreven als xperimentele of psychedelische popband.

 

 

De Leffingse/Oostendse band I Am Batman met o.a. Lieven Verkouille en Ruben Aneca in de rangen, is geïnspireerd door funk-, stoner-, pop- en indierock, maar probeert in de eerste plaats zijn eigen stijl te ontwikkelen. Voor singles ‘Airship’ en ‘Yellow Lights’ kan je op Spotify terecht. De titelloze debuutplaat wordt binnenkort op de wereld losgelaten.

 

 

Maze is een Gentse postpunk band met Brugse roots. Denk aan Eagulls, Iceage of Rape Blossoms. Maze daagt het post punk genre uit, herdefinieert het en tast de mogelijkheden ervan af. De jongens van Maze bouwden bovendien al een respectabel track record uit. 4AD, De Kreun, Vera en Boomtown: de band weet live altijd te overtuigen.

 

 

Sound Track laureaat Barno Koevoet & De Duijmschpijkers is een attitude-band, zo eentje die je in een rijtje met acts als IDLES, Shame en Girl Band kunt plaatsen. Aanvankelijk was dit het solo-project van Arno Vanhoutte (Budget Trash) die zijn frustraties in dit nieuwe project kanaliseerde.Intussen is het een band wiens strakke set doorspekt zit met humor.

 

 

Bezoek de website van Leffingeleuren voor meer info en tickets.

 

Website / Facebook / Instagram