Naima Joris kondigt haar debuutalbum aan + nieuwe single 'What If' is nu uit!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    14 september 2022

Op 4 november zal While The Moon de langverwachte debuutplaat van Naima Joris verschijnen via [PIAS] Recordings. Vandaag verschijnt daaruit alvast de eerste single What If.


Met de titelloze EP uit 2021 en de EP met covers van Daniel Johnston die afgelopen lente verscheen, creëerde Naima haar eigen, unieke muzikale taal. Een taal die buiten de tijd staat, die de tijd stil kan doen staan en de luisteraar diep kan beroeren.

Op While The Moon diept ze haar kwaliteiten als muzikant en componist verder uit. What If is daar het eerste bewijs van. Een krachtige en sensuele contrabas melodie vormt de basis waarop spaarzame piano akkoorden en strijkers voor dynamiek en textuur zorgen terwijl Naima’s delicate maar onverzettelijke stem alle ruimte krijgt om te schitteren. Het is een avontuurlijke en tegelijk aanstekelijke song die de lat voor wat moet volgen bijzonder hoog legt.

Naima Joris over het nummer:

"Tijdens de lockdowns ging ik veel wandelen. Altijd dezelfde wandeling. Op een dag ging ik wandelen en was ik erg negatief in mijn hoofd. Ik maakte er een liedje over maar besefte achteraf pas dat ik corona had en waarschijnlijk negatief in mijn hoofd door fysieke zwakte. De tekst zegt eigenlijk: "alles gaat eraan maar tis niet erg want tis bijna gedaan, tis bijna gedaan". Want alles gaat er zoiezo aan. De ironie is dat dit mijn enige majeur liedje is met de meest negatieve tekst van allemaal.”

Beluister ‘What If’ hier: naimajoris.lnk.to/whatif

Bestel ‘While The Moon’ hier: naimajoris.lnk.to/whilethemoon
Het debuutalbum zal verschijnen op LP, CD en als digitaal album.

FOLLOW NAIMA JORIS
Instagram | Facebook | YouTube | Spotify