Boshaard brengt beklijvend filmisch concert rond het werk van Raoul Servais

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    29 september 2022

Chromophobia is een unieke beleving die het midden houdt tussen concert en filmbezoek. Verschillende kortfilms van  Raoul Servais worden door Boshaard live van muziek voorzien. Een donkere trip doorheen piano improvisaties, beklijvende thema’s en beats die aan de ribben blijven plakken, terwijl Servais het publiek visueel bij de hand neemt. Raoul “de Magiër van Oostende” Servais is een Belgische filmmaker en internationaal erkend als pionier in het genre van animatiefilms. Een levende legende die zichzelf met een jeugdige souplesse blijft uitdagen en anderen mateloos inspireert. Zijn oeuvre wordt gekenmerkt door een onophoudelijke zoektocht naar nieuwe vormen en technieken.


Boshaard bracht haar warm onthaalde, titelloze debuutplaat uit in 2021. Gewapend met synths, drumcomputers en piano gaat Boshaard vele kanten uit: van neo klassiek, naar clubshows tot stevige raves

De gelijknamige nieuwe CD van Boshaard is te verkrijgen op alle concerten vanaf het CD-release concert in Deinze op 29/10/22. Vanaf 12 december zal de plaat ook op alle platformen te streamen zijn.

Boshaard is het duo Dominique Vantomme en Toon Bosschaert.. Hun inspiratie vinden ze o.m bij Nils FrahmKiasmos, John Hopkins, Four Tet, Chemical Brothers, Roni Size en Keith Jarrett.
Bosschaert is het manusje van alles: dj, producer, sessiemuzikant en docent DJ en producer aan het Kortrijkse Conservatorium. Zijn playlist flitst alle kanten uit: van klassieke piano over snoeiharde techno en 90’s metal trash tot Blue Note Jazz. Maar dance geeft hem pas echt vleugels. Op zijn 16e scoort hij een Studio Brussel-hit met zijn eerste band Fu-Rame. Daarna volgt Lt. Sprudel én het prettig gestoorde, succesvolle Waar is Ken? dat met de hulp van KCRW-dj Chris Douridan zelfs in Amerika toert!
Vantomme geeft les aan datzelfde Conservatorium, speelt piano, synths en gitaar, staat op het podium met Laïs, An Pierlé en Axelle Red, maar is in hart en nieren de jazzman van het duo. Bij Vantomme is jazz een huis met vele kamers. Hij is zowel de motor achter het klassieke Mahieu-Vantomme Quartet (W.E.R.F.-label) als de experimentele fusionband ROOT en het recente project Vegir (New Yorks label MoonJune Records) met de legendarische bassist Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel, Stick Men,...)

Concertdata
06/10/22  NINOVE - CC De Plombom - Tickets
15/10/22  GENT - Filmfestival - Gastoptreden met 3 song sneak preview - Tickets
29/10/22  DEINZE - CD RELEASE CONCERT - Het Leietheater - Tickets
18/11/22  MERKSEM - Schouwburg Noord - Tickets
08/12/22  MOL - 't Getouw - Tickets
28/01/23  DIKSMUIDE - CC Het Kruispunt - Tickets
03/02/23  IEPER - CC Het Perron - Tickets
15/03/23  MIDDELKERKE - De Branding - Tickets
21/04/23  OOSTENDE - CC De Grote Post - Tickets

Meer over Boshaard:

FacebookSpotifyYouTube