THYRZA (NL) lanceert haar 'eerlijk & puur' debuutalbum 'versplinterd/verwonderd'

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    30 september 2022

THYRZA is het project van zangeres, songwriter en performer Thyrza van Dieijen. Ze maakt kwetsbare, gelaagde en krachtige muziek die volledig in dienst staat van het verhaal. Na de succesvolle release van haar debuut EP '(on)breekbaar leven' in 2020, schreef ze afgelopen jaar aan haar debuutalbum 'versplinterd / verwonderd'. Een verhaal over schoonheid vinden in de chaos die leven heet.


“Het album gaat over schoonheid vinden in de chaos die leven heet”

Want chaos, dat was het leven tijdens het maken van deze plaat. Een pandemie die het leven stillegde en tijd leek te geven om te schrijven. Maar tijdens het maakproces kreeg ze zelf corona, werd haar vader ziek en was ze nog net op tijd hersteld om afscheid van hem te nemen. Na zijn overlijden ontstonden nieuwe nummers en zo werd het album ook een eerbetoon aan hem.

THYRZA: “Rouw is rommelig, chaotisch, het neemt ruimte in. Zoveel ruimte, dat ik niet anders kon dan erover schrijven. De nummers die ik al had geschreven sloten naadloos aan bij de nieuwe tracks. Mijn vader kreeg op jonge leeftijd een beroerte, waardoor hij moeilijk kon lopen en spreken. Ik heb hem nooit gezond gekend. Dat hij zo lang in mijn leven zou zijn, had ik nooit verwacht. Zijn optimisme en levenskracht waren een grote inspiratiebron bij het schrijven.”

- Over THYRZA -

Dat THYRZA het niet schuwt om over kwetsbaarheid te schrijven, liet ze al horen met haar debuut EP (on)breekbaar leven die in 2020 uit kwam. De EP is op Spotify meer dan 300.000 keer beluisterd en leverde haar airplay op NPO Radio 1, 2 en 5. Met de al verschenen singles ‘Vuur’, ‘Donker’, ‘In de luwte’ en het aangrijpende ‘Soldaat’, zette ze zich op de kaart als een Nederlandstalig poptalent om in de gaten te houden. THYRZA was onderdeel van Popronde 2021 en stond onder andere op het Oerol festival.

Het album is geproducet door Wannes Salomé (Klangstof, Luka) en gemixt door Studio Joneski (Luwten, Ruben Hein). De singles stonden o.a. in de playlists New Music Friday, Je Moerstaal en IndiepuntNL op Spotify.

THYRZA - versplinterd / verwonderd (lnk.to)