TRISTAN (BE) brengt debuut album 'Wellif' uit op 21/10!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    1 oktober 2022

Tristan, nom de plume van de Gentse ambient popartieste Isolde Van den Bulcke, brengt op 21 oktober haar langverwachte debuutalbum 'Wellif' uit. Op 25/11 komt ze hiermee naar buiten in de AB, een niet te missen optreden!


Van den Bulcke, aanzien als één van België’s meest veelbelovende leftfield artiesten schrijft, perform en producet al haar muziek op haar eentje, en studeerde jazzzang aan het Conservatorium van Gent en de Universiteit van Tilburg. Ze stak voor het eerst haar neus aan het venster met de avant-garde soundscapes van haar betoverende en geprezen debuut-EP 'Illusje', uitgebracht in 2018. Belgisch magazine Focus Knack stelde prompt de vraag: "Is dit de Vlaamse Melanie de Biasio?” Haar genre-tartende art-pop/jazz/electro EP-opvolger 'Delidomia' werd uitgebracht in 2019 en kreeg veel lof, ook van internationale tastemakers zoals The Quietus, Worldwide FM en Robert Elms op BBC Radio London.
 

Ook haar liveshows bleven niet onopgemerkt met een uitverkochte show in de Handelsbeurs, Gent en lovende kritieken voor haar shows op We Are Open (Trix) en Gent Jazz. Ze trok de aandacht van de Belgisch-Egyptische muzikant Tamino die haar uitnodigde als support act op zijn tour door Frankrijk, België en Nederland en afgelopen voorjaar speelde ze in het voorprogramma van dEUS-frontman Tom Barman's TaxiWars tijdens hun Benelux-tour.
 

Debuut-album Wellif is een verhaal van liefde en groei en roept een diversiteit aan vormen, ritmes, melodische ideeën en harmonieën op, met als kloppend hart van het album de betoverende stem van Tristan. Ze versmelt moeiteloos elektronica met pop en jazz, en het is duidelijk dat ze een natuurlijke “love affair” met klanken heeft én niet bang is om het artificiële te omarmen. Met een voorliefde voor pruiken, verzonnen woorden en synthesizers, speelt Tristan met de perceptie van wat echt is en wat niet.

Instagram

Facebook