De Delvers lanceren: "Onder de Vloer" (single+videoclip) via Wagonmaniac music!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    7 oktober 2022

Donker, pikzwart, dreigend en in het Nederlands: het kan! Met hun eigenzinnige mix van postpunk, new wave en donkere Belpop mag je De Delvers gerust één de aanvoerders noemen van een nieuwe generatie Nederlandstalige bands die aan de donkere zijde van de maan ten dans spelen.


Vier jaar na hun, in de alternatieve muziekpers en donkere scène, fel bejubeld debuutalbum is het Nachtorkest helemaal terug met de single ‘Onder de vloer’ die hun tweede album ’Hart in neonlicht’ beukend aankondigd. Het album verschijnt in november bij het Gentse label Wagonmaniac music. Vanuit hun uitvalbasis Boom (Noeveren), de plek die zweeft tussen enerzijds de decadentie van Tommorowland en anderzijds één v/d hoogste armoedecijfers van vlaanderen, geven De Delvers met hun nieuwe single ‘Onder de vloer’ een stem aan iedereen die aan de kant wordt geschoven in de altijd maar groeiende prestatiemaatschappij. Neem daarbij alle gevolgen op de armoedecijfers door de hoge energieprijzen en het duurdere leven en je weet dat De Delvers met ‘Onder de vloer’ een erg actueel nummer hebben geschreven waarin ‘sociale uitsluiting’ centraal staat.

Rene Hulshbosch van de iconische Limburgse postpunkband Struggler kwam op uitnodiging van het nachtorkest een stukje meebrullen en geeft de track nog extra kracht om de uppercut compleet te maken!

 

Het is een donker nummer geworden die vrij snel aan je ziel zal blijven plakken! Doemwave van de bovenste plank is het eerste wat in me opkomt om het nummer te beschrijven! Ik hou ook van de gitaarklanken. Het refrein klinkt als een klok. Met dit nummer mogen ze gerust op de radio komen, ik ben er zeker van dat ze hiermee hun fanbase zullen uitbreiden! Rene Hulshbosch geeft inderdaad de nodige extra schwung aan het nummer en eigenlijk kan ik de promotalk die boven de clip staat alleen maar onderstrepen! Ook de tekst is er goed gezien en goed uitgewerkt!

  De Delvers trekken er ook op uit en spelen ten dans op o.a volgende plekken:

  28/10 – Noeveren – Halloween Night

  29/10 – Noeveren – Halloween Night

  05/11 – Duffel - Cinema Plaza, met Disorientations

  21/01 – Ichtegem - Club B52, met Struggler

  16/02 – Boom - CC De Steiger

  16/03 – Gent - Kinky Star

  26/04 – Brussel - Monk

  (m.t.b.a)

Links:

[1] https://www.youtube.com/watch?v=Nb2X8IPE_VI

[2] http://www.dedelvers.be

[3] http://www.dedelvers.be/