Bert Joris Feat. Sam Joris Octet, unieke, generaties overbruggende collaboratie tot 17/12 op tournee!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    13 oktober 2022

Trompettist Bert Joris, één van de meest iconische jazzlegendes die België rijk is, bundelt samen met zoon Sam de krachten in een frisse en inspirerende theatertour ter ere van zijn 65ste verjaardag. Deze unieke collaboratie vormt voor hen de ideale gelegenheid om Sams jazzoctet na tien jaar opnieuw samen te brengen. Deze gedreven en getalenteerde beroepsmuzikanten hebben een speciale band met elkaar door de verschillende projecten die hen onderling verbinden, maar ook met Bert Joris die als pedagoog en muzikant een inspirerende rol speelde in hun muzikale ontwikkeling.


Het repertoire van Bert Joris vormt het uitgangspunt. Naast zijn vroegere werk, komt hij met een nieuw programma speciaal voor deze gelegenheid en bezetting! Het octet zorgt voor een frisse toets, waarbij openheid en vrijheid voorop staan. Berts muziek wordt zo in een nieuw kleedje gestopt. Dit zorgt voor een unieke muzikale communicatie die terug gaat naar de essentie van de composities. Warm, uitnodigend en bovenal verrassend.

Bert Joris ft. Sam Joris Octet
Bert Joris (trumpet), Sam Joris (trumpet), Rob Banken (alto sax), Bruno Van der Haegen (tenor sax), Peter Delannoye (trombone), Joppe Bestevaar (baritone sax), Wout Gooris (piano), Janos Bruneel (bass), Jelle Van Giel (drums).

Tourdata

28/10/22   Schouwburg Noord - Merksem - Tickets
17/11/22   Mark Liebrecht Schouwburg - Mortsel - Tickets
23/11/22   De Handelsbeurs - Gent - Tickets
15/12/22   De Casino - Sint Niklaas - Tickets
17/12/22   De Roma -  Borgerhout - Tickets

Meer over Bert Joris en het Sam Joris Octet vind je hier

FacebookWebsiteInstagramSpotify