De Brusselse 'Black Mirrors' strikten Alain Johannes (cfr Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys) als producer voor hun nieuwe album en treden op in de Botanique!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    17 november 2022

BLACK MIRRORS stellen hun nieuwe album morgen 18/11 voor in de Botanique (laatste tickets)! www.snoozecontrol.be is alvast rotsvast van overtuigd dat deze Brusselse band het ver zal schoppen, publiceerde reeds een zeer positieve review van hun nieuw album en zal er ook bij zijn voor het concertverslag!


De Brusselse band BLACK MIRRORS brachten hun abum Tomorrow Will Be Without Usop 4 november wereldwijd uit via het alom gerenomeerde label Napalm Records. Het is een 90’s geïnspireerd, maar erg hedendaagse Indie rock album geworden. Black Mirrors werkte hiervoor samen met de Amerikaans topproducer Alain Johannes (Arctic Monkeys, Queens Of The Stone Age, Eagles Of Death Metal, No Doubt,…)

BLACK MIRRORS is een Brusselse band gevormd rond de enorm getalenteerde zangeres, performer en frontwoman Marcella Di Troia.  Zangeres Marcella Di Troia geeft het album een sterke ecologische boodschap mee in haar teksten. De albumtitel verwijst bv naar het feit dat we de aarde om zeep aan het helpen zijn, denk aan corporate greed, klimaatverandering, corruptie, ontbossing, uitsterven van diersoorten, etc. BM tourt al enkele jaren doorheen Europa en legt met hun nieuwe Tomorrow Will Be Without Us” de lat hoog in het Vlaamse, Waalse en internationale muzieklandschap!

“Zijn we onze planeet om zeep aan het helpen?”

Neen, volgens BLACK MIRRORS kunnen wij mensen onze Aarde niet naar de verdoemenis helpen, maar is het de mensheid zelf die zal moeten branden en uiteindelijk opdraaien voor hun nefaste levensstijl. Dat illustreert ook de hoes van “Tomorrow Will Be Without Us” wel erg duidelijk. Zangeres Di Troia maakt op deze plaat op zeer diverse manieren duidelijk dat ons gedrag en gebrek aan respect voor het groter geheel, onszelf - en enkel onszelf- de das om zal doen. De cover doet wellicht ook een belletje rinkelen bij fans van Rage Against The Machine, wiens debuutplaat een brandende monnik toonde. BLACK MIRRORS heeft qua mindset en kritieke wereldvisie wel wat weg van het rauwe karakter van “RATM”, maar gaat muzikaal eerder in de richting van bands als Idles, Queens Of The Stone Age, Rival Sons, Nirvana en The Distillers. De band brengt een inhoudelijk en muzikaal gevarieerde plaat waarop Marcella geen enkele confrontatie schuwt. En ze doet dat op een enorm veelzijdige en meesterlijke wijze!

Sinds hun debuutplaat in 2018 toerde BLACK MIRRORS meermaals doorheen Europa, UK en Scandinavië in clubs en op festivals, en speelden ze tussen het najaar van 2019 en begin 2020 op maar liefst 3 belangrijke showcase festivals als Eurosonic (NL), Reeperbahn (DE) en By:Larm (NO) in minder dan een half jaar tijd. Verder sleepte de band in 2019 ook meteen een award in de wacht op de Decibel Music Awards (de Waalse MIA’s) op RTBF, waar ze tijdens de live-televisie-uitzending naast artiesten als Angèle hun debuut single “Funky Queen” live performden.

Als we “Tomorrow Will Be Without Us” vergelijken met hun debuut, horen we dat zowel Di Troia, de gehele band (met Vlaamse drummer uit Herentals) -en uiteraard met topproducer Alain Johannes aan boord- reuzestappen vooruit heeft gezet. Di Troia toont zich meer dan ooit als een van de betere zangeressen die we de voorbije jaren in België hebben mogen ontdekken, en ze doet dat zowel met intieme en gevoelige ballades als met meer mid- en uptempo Pop- & stevigere rocksongs. De band kan duidelijk een breed publiek aanspreken, en al zeker als ze al hun nummers ook in intieme akoestische settings brengen. Soms met de volledige band, maar vaak ook met enkel zang en 1 gitaar.

BLACK MIRRORS speelde de voorbije jaren op erg uiteenlopende festivals. Meer indie-gerichte festivals als Dour tot zelfs het zwaardere Alcatraz wisten ze volledig in te pakken met hun intrigerende live performance!
De band belooft alvast vier singles uit te brengen, waar de diversiteit van de band én plaat helemaal voelbaar is. Waar met de eerste single “Hateful Hate, I’ll Kill You” het dak er volledig aan moet geloven en Di Troia haar kritieke kijk op de samenleving duidelijk laat blijken, gaat het met de tweede single “Lost In Desert” om een echte radio pop-rock song waarin de zangeres zingt over hoe ze van de onbegrijpelijke werkelijkheid zou willen ontsnappen. In het daaropvolgende “Snake Oil” zit dan weer wat meer gif en horen we nogmaals hoe enorm sterk de nieuwe nummers wel in elkaar zitten, en vooral ook weer hoe opvallend Marcella haar stembereik moeiteloos van het ene uiterste naar het andere weet te trekken! Met de single “Ode To My Unborn Child” brengt de band ten slotte een pakkende ballade waarbij Di Troia met een krop in de keel vertelt over haar beslissing om een diepe kinderwens op te geven uit schaamte en zorgen om een kind op een stilaan verbrandende wereld te brengen.
Terwijl de wereld uit elkaar aan het vallen is volgens BLACK MIRRORS, lijkt dat met de toekomst van de band zelf in geen geval zo te zijn. Met “Tomorrow Will Be Without Us” heeft BLACK MIRRORS met hun tweede album al een potentiële klassieker te pakken waarmee ze naast Europa nu ook wel eens spoedig op andere continenten voet aan grond zouden kunnen krijgen. Met hun eigenzinnige mix van Pop & Rock op “Tomorrow Will Be Without Us” belooft BLACK MIRRORS meer dan een blijver te worden.

"Al jaren vond ik Black Mirrors een geweldige band, maar op dit album komt Marciella haar stem nog mooier strakker en straffer uit de songs dan ooit tevoren! Belgische beste rock’n’roll strot! Goeie groovy en catchy songs!" Mario Goossens (Triggerfinger)

Op 18 november presenteert de band het nieuwe album in Botanique, Brussel.
Tickets & info: www.blackmirrors.net

BLACK MIRRORS
Current Line-Up:

Marcella Di Troia (Vocals)
Pierre Lateur (Lead Guitar)
Yannick Carpentier (Drums)
Pierre Guillaume (Guitar, Synths, Backing Vocals)

Connect with Black Mirrors

www.blackmirrors.net
www.facebook.com/blackmirrorsmusic
www.instagram.com/blackmirrorsmusic
https://www.youtube.com/watch?v=SviCq0vvUd4

interview in het Engels:

SNOOZECONTROL - Black Mirrors (BE) interview about their excellent new album!

Album review in het Engels:

SNOOZECONTROL - BLACK MIRRORS - Look Into The Black Mirror (Napalm Records)