VESTROCK kondigt eerste 10 namen aan!

Nieuws:Festivals
  Van Muylem    24 november 2022

Met de winter nog voor de boeg kondigt de organisatie van VESTROCK vandaag alvast hoog bezoek aan voor de zomer van volgend jaar. Niemand minder dan The Prodigy is één van de headliners voor de 12e editie die op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni 2023 plaatsvindt op een prachtig eiland in de stadsgracht van Hulst in Zeeuws-Vlaanderen (NL). Jazeker: deze legendarische Engelse rock-rave act komt de pittoreske Middeleeuwse vestingstad in vuur en vlam zetten met een behoorlijk exclusieve Nederlandse show. Daarnaast krijgen we ook nog volgende namen: FRANZ FERDINAND, ANTOON, MY BABY, FEUERENGEL, INTERGALACTIC LOVERS, THE HOWL & THE HUM, BOB UIT ZUID, LIFE, COACH PARTY


En er is nog veel méér om reikhalzend naar uit te kijken en naar af te tellen want ook Franz FerdinandAntoonMy BabyFeuerengel: A Tribute To RammsteinIntergalactic LoversThe Howl & The HumBob Uit ZuidCoach Party en Life zijn bevestigd. Meer namen volgen spoedig. 

 

THE PRODIGY

Als er één band is die sinds 1990 het hart van zowel rock- als danceliefhebbers sneller doet kloppen is het The Prodigy wel. Deze baanbrekende Engelse crossover pioniers slaan een brug tussen heavy en electronic en scoorden de afgelopen 32 jaar talloze wereldhits waaronder Smack my Bitch up, Charly, Everybody in the Place, Fire/Jericho, Out of Space, Wind It Up, One Love, No Good (Start the Dance), Voodoo People, Firestarter, Breathe, Omen, Invaders Must Die, en Warrior's Dance. 

 

Na de onverwachte dood van frontman Keith Flint (maart 2019) traden de overgebleven bandleden Liam Howlett en frontman Maxim pas weer in juli 2022 voor het eerst op in eigen land met een spectaculaire live show. In 2023 zullen ze voor het eerst in vier jaar shows geven buiten de UK, waaronder op VESTROCK. Naar verwachting bestaat de setlist uit klassiekers, aangevuld met enkele nummers van het – onder voorbehoud  – in 2023 te verschijnen nieuwe studio-album. 

VESTROCK genomineerd voor European Festival Award

https://www.europeanfestivalawards.org/

 

VESTROCK werd dit jaar opnieuw genomineerd voor een European Festival Award in de categorie Best Medium Sized Festival. De European Festival Awards is de jaarlijkse viering van de meest gewaardeerde festivals van het continent en van de organisatoren erachter. De awards worden elk jaar traditioneel tijdens de eerste dag van ESNS in Groningen middels een speciale ceremonie uitgereikt. Stemmen kan nog tot 7 december via deze link

 

VESTROCK: 2 & 3 juni 2023

Editie 2023 wordt anders dan je gewend bent: VESTROCK vindt plaats op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni. Het wordt in 2023 een tweedaags festival, waarbij we in twee dagen zullen knallen als nooit tevoren. De familiedag op zondag komt vanaf editie 2023 te vervallen.

 

VESTROCK ticketinfo

De verkoop van Early Bird combitickets start a.s. zaterdag 26-11 om 11:00 uur via www.vestrock.nl/tickets en loopt tot en met 31 december 2022. Vanaf 1 januari 2023 start de reguliere voorverkoop. De super early birds die direct na editie 2022 in de verkoop gingen waren in een mum van tijd uitverkocht, dus wees er snel bij!

 

Soorten tickets

  • Early Bird Combi (vrijdag & zaterdag): € 110                  
  • Early Bird Camping: € 10
     

  • Combi vrijdag & zaterdag: € 125 
  • Vrijdag: € 69   
  • Zaterdag: € 69 
     
  • Friends & Family tickets: 5 halen, 4 betalen
  • 18- tickets (voor mensen tot 18 jaar): verkrijgbaar met 20% korting!
  • Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang (excl. servicekosten) maar hebben wel een ticket nodig!

VESTROCK
Het intieme zomerfestival VESTROCK, ook wel bekend als Het Festival van de Vriendschap, wordt gehouden op een prachtig eiland in de stadsgracht van de Middeleeuwse vestingstad Hulst in Zeeuws-Vlaanderen (NL). Hulst ligt zeer centraal en is eenvoudig te bereiken voor zowel Nederlanders als voor Belgen. Dit jaarlijks populairder wordende evenement biedt een lang weekend weg met live rock-, pop- en dance acts; met een onderwijs- en theaterprogramma in de VESTROCK University en met exclusieve optredens op diverse locaties. Daarnaast is er altijd een bourgondisch aanbod aan eten en drinken, waaronder het eigen gebrouwen VESTROCK Blond.

 

VESTROCK: KORTE HISTORIE
https://www.VESTROCK.nl/historie


Wat in 2010 begon als een kleinschalig eendaags evenement op twee podia voor 2500 muziekliefhebbers groeide uit tot een van de meest ambitieuze festivals van de lage landen. Behalve muziek biedt VESTROCK ook kunst, theater en zijn er boeiende gasten op de VESTROCK University. Afgelopen editie bood het intieme festival 30.000 bezoekers een ijzersterk programma met zo’n 65 acts op 6 podia - o.a. Editors, Martin Solveig, Within Temptation, Wolfmother, Suzan & Freek, Snelle & De Lieve Jongens Band, The Darkness, Frenna Deluxe, Goldband, De Likt, Lucas & Steve, Gavin James, Nada Surf, JB Meijers & Band, Paul Elstak, Son Mieux, Starsailor en Sylvie Kreusch. Voorgaande jaren trokken onder meer de volgende (inter)nationale grote namen naar Hulst: Limp Bizkit, Biffy Clyro, Nothing But Thieves, Kaiser Chiefs, White Lies, NERVO, Anouk, Triggerfinger, Danny Vera, Davina Michelle, Bizzey, Tom Odell, Therapy?, Millionaire, Carice van Houten, Racoon, The Common Linnets, Maxi Jazz (Faithless), Kensington, Herman Brusselmans, De Staat, Frans Bauer, Typhoon, Modestep, The Boxer Rebellion, Ronnie Flex, Hans Klok, White Lies, Jan Smit, Heideroosjes, Freek Vonk, Nick & Simon, Kamagurka, De Jeugd Van Tegenwoordig, Andre Kuipers, Goose, Broederliefde, Kraantje Pappie, Midas Dekkers, Guido Weijers en vele anderen.

 

ONLINE

Volg de VESTROCK website en social media (Instagram, Facebook) voor alle gedetailleerde festivalinfo.

 

Websitehttps://www.VESTROCK.nl/

Facebookhttps://www.facebook.com/VESTROCK

FB eventhttps://www.facebook.com/events/381330600634021

Instagramhttps://www.instagram.com/VESTROCK/