Nederlands rootsartiest JP DEN TEX komt nu ook in België met nieuw album!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    14 februari 2023

Nederlands Singer/songwriter en storyteller JP den Tex presenteert zijn nieuwe Engelstalige album ‘The Starlight Adventure’: een fascinerende muzikale vertelling over een rondreizend circus- en theatergezelschap dat in het begin van de negentiger jaren door Europa trekt. JP den Tex is ongetwijfeld een ontdekking voor Vlaanderen maar in eigen land is hij met meer dan 20 albums van verschillende  projecten en bands op de teller een zeer gereputeerde naam.


The Starlight Adventure
Na de succesvolle ‘Vertalingen’ theatertour met Kees Prins en Paul de Munnik, is het voor JP den Tex weer tijd om z’n eigen verhaal te vertellen. Dat doet hij op zijn nieuwe album ‘The Starlight Adventure’ in de vorm van 10 sfeervolle, rootsy-americana songs die hij samen schreef en opnam met pianist Rob van Donselaar. Rode draad vormt het kleurrijke verhaal over avonturier Jim Molineaux geboren in Haïti die als kind wordt geadopteerd door een Amerikaanse operazangeres en opgroeit in New Orleans. Tijdens zijn opvoeding ontwikkelt hij een vreemde voorliefde voor onze oude Europese cultuur en tevens een drang om deze cultuur weer tot leven te wekken. Voor rasverteller JP den Tex voldoende stof voor een bijna klassieke song-cycle. De ‘aloude vleugel’ staat in ieder liedje centraal: inspiratie voor 'The Starlight Adventure' werd gevonden bij uiteenlopende pianohelden als Allen Toussaint, Burt Bacharach en Bruce Hornsby. Maar natuurlijk ook bij de meesters van het Europese chanson, van Brecht tot Brel.
 
The Starlight Adventure Live!
Begeleid door gitarist Martijn van Agt, bassist Hein Offermans, drummer Martijn Bosman en producer Rob van Donselaar aan de piano neemt JP den Tex het publiek mee naar de uithoeken van Europa, in die optimistische jaren na de val van de Berlijnse muur. Zangeres Denise van Donselaar is speciale gast. In afwisselend songs en storytelling stelt JP ons voor aan de wonderlijke personages in ‘The Starlight Adventure’. De verbindende teksten rijgen de liedjes aaneen tot een boeiende luisterervaring. Een uitgebreide theatertour staat voor het seizoen 2023-2024 in de planning.

JP den Tex combineert zijn Amerikaans georiënteerde liedjes graag met de beeldtaal van het Franse chanson. Door succesvolle uitstapjes in het Nederlandse theater, zoals de theatertour “Op Weg naar Huis” (2007) met Kees Prins en Paul de Munnik, ontwikkelt Den Tex zich op het podium tot een boeiend verhalenverteller met een kenmerkend, expressief stemgeluid. Zijn conceptalbums ‘American Tune’ (2009), ‘Speak Diary’ (2011) en het door de vakpers met 4**** bekroonde ‘Wolf!’ (2017) leveren hem eervolle titels als ‘romanticus pur sang’ en ‘countrynomade’ op.

Find the artist here:

FacebookWebsiteSpotifyInstagramYouTube