PEUK brengt nieuwe single uit: 'Good Old Ways'! Nieuw album komt uit op 14.04!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    12 maart 2023

Het Limburgse trio Peuk lanceerde zopas de single Good Old Ways, het 2de nummer uit het album Escape Somehow, gepland voor release op 14 april via [PIAS] Recordings.


"Good Old Ways gaat over verwerking, spijt, missen, vergeten, ontkenning, tegenstellingen en zielsverwanten, met een schijfje citroen,” lacht zangeres en songwriter Nele Janssen. Love & hate in een cocktailglas, maar wel ééntje dat op springen staat. Klonk voorganger Bokkenpaleis als een rauw pak rammel, dan klinkt deze nieuwe single meer als een ongemakkelijke knuffel. Aanvankelijk verleidelijk, maar met een venijnige en bittere afdronk. Good Old Ways  is wat je krijgt als The Shangri La’s zich ontpoppen tot cover band van Throwing Muses op een dieet van Cara Pils en groene Michel zonder filter. Zinneprikkelend en verslavend maar met een ranzig randje.

Beluister Good Old Ways hier: peuk.ffm.to/goodoldways

Met een gesmaakte mix van sludge pop en riot grrrl power speelt Peuk zich sinds 2019 in de kijker. Met Nele Janssen heeft Peuk een frontvrouw pur sang aan het hoofd, ze speelt gitaar, schrijft alle nummers en beschikt over een strot die je bij je nekvel grijpt. Jacky Willems (Heisa) ramt op de bas en swingende stormram Dave Schroyen (ex-Evil Superstars, ex-Millionaire) is de Animal van dienst achter de drumvellen. Sinds hun titeloze debuut verzamelde Peuk aardig wat kilometers op de teller met shows op Pukkelpop, Sonic City, Les Ardentes, Welcome To The Village, Rock Herk, …

Escape Somehow verschijnt op 14 april. Pre-order hier: store.pias.com

FOLLOW PEUK
Instagram | Facebook | YouTube | Spotify

24.03.23 — DE KLINKER, AARSCHOT (try out)
31.03.23 — ANCIENNE BELGIQUE, BRUSSEL (support DIRK.)
14.04.23 — EDEN, CHARLEROI
15.04.23 — TRIX, ANTWERPEN
22.04.23 — HERKSTREET, HERK-DE-STAD
03.05.23 — DE CENTRALE, GENT
06.05.23 — DE WARRANDE, TURNHOUT
13.05.23 — 4AD, DIKSMUIDE
27.05.23 — ARSENAAL, MECHELEN