Fence komt met nieuwe single: King To The Blind!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    10 april 2023

De Belgische rock formatie Fence bracht onlangs haar zesde langspeler Hazy Mist Of Rock heeft uitgebracht. De eerste single Julia heeft haar diensten bewezen, en wordt op Paasmaandag (10 april) afgelost door de King To The Blind, een lekkere powerpopsong met veel gitaren en een boodschap!


De band Fence bestaat volgens de laatste statistieken al méér dan 25 jaar. Yep, zolang is de Rock Rally van 1998 ondertussen geleden. Winnaar Das Pop heeft er ondertussen het bijltje bij neergelegd (waar blijft die reunie?!), en de andere finalisten zijn al veel langer gestopt, en al dan niet in een andere vorm verder gegaan, zoals Zornik, Gabriel Rios en Goose. Dus Fence is officieel de enige overlevende band uit dat jaar! Maar goed. Genoeg nostalische statistieken, die verder overigens alleen maar het veel te snelle verlopen van de tijd benadrukken.

De nieuwe single King To The Blind is een gezapige rocker waarin de heren van Fence de lyrische tour opgaan. Uit volle borst zingen deze Hasseltse nachtegalen op leeftijd over de waarheid en het licht zien. En hoe dat achteraf vaak maar een illusie blijkt te zijn. De beste optie is dus volharden in de boosheid, en naarstig voortdoen. Waarvan akte.

Voor de gelegenheid heeft de band ook een videoclip opgenomen met één van de betere Vlaamse cineasten, te weten Jonas Govaerts (regisseur van de films 'Welp' en 'H4Z4RD' en ook gekend van het fenomenale The Hickey Underworld - ik kijk alvast uit naar die reunie weldra). De clip (met als centrale thema Pasen, het feest van het licht!) verschijnt vandaag! 

Live
28/04 Arsenaal (Mechelen) + Arabnormal
12/08 Schol Festval (Turnhout) + The Hickey Underworld

Facebook
Instagram