Nile On waX met Catherine Graindorge komt met nieuw album "After Heaven" - release 19/5/23!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    19 april 2023

"AFTER HEAVEN" is het vierde album van Nile On waX, een Belgisch instrumentaal trio met de internationaal geprezen violiste Catherine Graindorge (Iggy Pop, John Parish, Nick Cave, Huge Race & vele anderen), bassist David Christophe en drummer Elie Rabinovitch.


De muziek van het trio laat zich niet meteen in een hoekje drummen maar onthult toch meteen een herkenbare identiteit: "intens en wazig, ergens tussen post-rock, jazz en psychedelia, western soundtrack en urban night stroll".
Na drie albums ("Nox", "Freaks" en "Bell Dogs") uitgebracht bij het Belgische label dÉPÔT 214, composities voor dans (Charleroi Danse) en film (Hal Hartley, Karim Ouelhaj), heeft het trio dit nieuwe album opgenomen tijdens de laatste lock down. Hoewel improvisatie altijd de basis van hun composities is geweest, besloot de band ditmaal de voorkeur te geven aan de eerste impuls, aangezien die turbulente periode (opsluiting, onzekerheid, angst) tegelijk ook de inspiratie bevorderde. Zodra het album klaar was, werkte de band aan het vinden van een label in het buitenland en was verrukt over het enthousiasme en de inzet van het Tonzonen Records team, dat "AFTER HEAVEN" op 19 mei zal uitbrengen. Het releaseconcert vindt plaats in Brussel op 25 mei, in de legendarische Ancienne Belgique.

Bandcamp:   https://nileonwax.bandcamp.com/

Meer over Nile On waX vind je hier

FacebookWebsiteSpotifyYouTubeInstagram