Eerste editie Rock Gaston zet Zulte opnieuw op de festivalkalender

Nieuws:Festivals
  Tom V    10 mei 2023

Op zaterdag 24 juni zet de eerste editie van ‘Rock Gaston’ Zulte opnieuw op de festivalkalender. Lokale bands en nieuw talent van eigen bodem krijgen een eigen podium in Jeugdhuis Knipperlicht.


Lumbering Giants, Practical Joke, Bwana en Turpentine Valley: dat zijn de namen op de affiche van de eerste editie van Rock Gaston op 24 juni. “Lokale bands aangevuld met opkomend Belgisch talent, dat is meteen ook de insteek van dit nieuwe rockfestival”, vertelt Dardo Lippens, samen met Bert Naessens en Roel Berlaen de initiatiefnemers achter dit nieuwe Zultse festival. “We willen hen een podium geven omdat we het gevoel hebben dat ze een opstapje verdienen, zeker nu – na Corona – de kansen om live te spelen er niet altijd talrijker op worden.”

Rock Zulte krijgt opvolger   

“We willen de Zultenaren laten kennis maken met het muzikaal talent dat hier rondloopt, maar dat amper de kans krijgt om dicht bij huis te laten horen en zien wat ze kunnen. Dat was ook in 2003 al het uitgangspunt toen we Rock Zulte uit de grond stampten, al koppelden we dat festival toen wel steeds aan een goed doel. Dat is nu niet langer het geval. Dit keer willen we vooral een laagdrempelig festival uitbouwen, want zeg nu zelf: waar krijg je nog 4 bands te zien voor amper 10 euro inkom? En tegelijk willen we beloftevolle bands in de best mogelijke omstandigheden ontvangen en hun ding laten doen. Dat is al een flinke uitdaging op zich, willen we hier een vervolg kunnen aan breien.”

 

Rock Gaston

Zaterdag 24 juni 2023 – JH Knipperlicht – Zulte – 18u30 – inkom:10 euro

Info & Tickets: https://www.facebook.com/RockGastonZulte

 

LINE UP:

 

Turpentine Valley (22u50)

Het Zultse Turpentine Valley herleidt z’n post-metal tot de puurst mogelijke vorm en etst die in ziel en hoofd van iedereen die er open voor staat. Geen woorden, enkel een muur van geluid met loeiharde drums, gelaagde gitaren en een grollende bas. De muziek vertelt het verhaal: log, intens, hard en meedogenloos. Hoewel de leden al ruim een half leven samenspelen, is Turpentine Valley – opgericht in 2016 – toch een relatief jonge band. Met de release van de debuutplaat ‘ETCH’ op Dunk!Records in 2019 zette de band een nieuwe stap voorwaarts in het verspreiden van z’n instrumentale post-metal. 3 nummers van die plaat (‘Vergeten’, ‘Trauma’ en ‘Abrupt’) zijn te horen in de soundtrack van het Netflix-gerechtsdrama 'De Twaalf'. Opvolger ‘ALDER’ verscheen begin 2022, opnieuw bij Dunk!Records op vinyl (voor EU), en dit keer ook bij A Thousand Arms Records (US – vinyl & cd) en op tape via Ripcord Records (UK). Op de nieuwe plaat zoekt de band nog iets explicieter de donkere grenzen van het instrumentale post-metal genre op, zonder aan melodie en intensiteit in te boeten.
Turpentine Valley is:

Kristof Balduyck – gitaar

Thomas Maes – bas

Roel Berlaen – drums

https://www.facebook.com/turpentinevalley/

 

Bwana (21u30)

'BWANA is het indie-pop/rock, alternatieve en grenzeloze muziekproject van de singer-songwriter en muziekproducer Friedel Dufait. Ze weet meteen zielen te overtuigen met haar lage melancholische gitaarlijnen die vergezeld worden door een herkenbare, krachtige en lage zangstem waar meerstemmigheid een goede toon bijdraagt.

BWANA is een ‘one woman band’ en heeft alle instrumenten onder de knie die je nodig hebt om een indie pop/rock, alternatieve band te vormen. Ze schrijft originele en oprechte teksten, waarin je jezelf wel eens zou kunnen herkennen. Ze kan zich meten aan indiehelden als Stef Chura, girl in red en PJ Harvey.

Tijdens haar selectie voor Humo’s Rock Rally 2022 of als finaliste van Sound Track 2021-2022 wist ze meteen te overtuigen met haar live-uitvoeringen van haar nummers. Geen wonder dat ze dan ook getipt werd door Pukkelpop programmator Eppo Janssen en om het in zijn woorden te zeggen: “In de gaten te houden”.'

https://www.facebook.com/bwana.official

 

Practical Joke (20u10)

Na 10 jaar radiostilte zijn de punkrockers van Practical Joke terug van weggeweest. Gewapend met een nieuwe drummer en een mix van nieuwe nummers met de nostalgische ‘classics’ zijn ze klaar om na de release van hun demo/e.p. ‘Newstalgia’ terug de podia te bestormen met de melodieuze happy crappy punkrock waar je onmogelijk kan op stil blijven staan!
Practical Joke is:
Jonas Claerhout – zang/gitaar
Bern Holvoet – zang/bas
Sven Nachtergaele – gitaar
Pieter Gevaert – drums

https://www.facebook.com/practicaljokeofficial

 

Lumbering Giants (19u)

Lumbering Giants is niet voor de zwakkeren van geest, maar voor degenen die houden van harde en compromisloze rockmuziek die je naar een andere wereld brengt. Hun muziek is hard, rauw en meedogenloos, met een duistere ondertoon die je tot op het bot doet trillen. Silas Van Laeken leidt de band met zijn rauwe zang en verpletterende gitaarriffs, terwijl Rik Vanaelst de donkere en dreigende basgitaar bespeelt. Bernhard Pollet brengt de gitaren tot leven met zijn onheilspellende geluiden en Alessandro De Feudis houdt de band strak in het gelid met zijn brute drumwerk.

Lumbering Giants is:

Silas Van Laeken – zang/gitaar

Rik Vanaelst – bas

Bernhard Pollet – gitaar

Allessandro De Feudis - drums

https://www.facebook.com/giantshavemorefun