Sohnarr / Patricia Vanneste brengt ons de muziek van de serie: Knokke Off!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    2 juni 2023

Laat je meevoeren op een meeslepende reis vol spanning, emotie en mysterie en maak kennis met de beklijvende soundtrack van de succesvolle VRT/Netflix reeks "Knokke Off", gecomponeerd door Patricia Vanneste (Sohnarr). 


De muziek van "Knokke Off" is een essentieel onderdeel van de serie, dat zorgt voor diepgang en emotie. Het varieert van serene en rustige momenten tot duistere, droevige en dreigende klanken. Het hart van deze hedendaagse klassieke/ambient soundtrack wordt gevormd door strijkinstrumenten, die op prachtige wijze worden aangevuld met piano, elektronica en subtiele, mystieke vocalen.

De kracht van deze muziek ligt niet alleen in de context van de serie, maar ook in zijn vermogen om op zichzelf te staan. Het neemt de luisteraar mee op een vertragende en emotionele, maar toch troostende reis. Elk nummer weet je diep in je ziel te raken en je te laten wegdromen naar een wereld vol intrige en mysterie.

Of je nu fan bent van de serie of gewoonweg een liefhebber van prachtige muziek, de soundtrack van "Knokke Off" is een absolute must-have. Laat je betoveren door de adembenemende composities van Patricia Vanneste (Sohnarr) en beleef een unieke luisterervaring die je nog lang zal bijblijven.

Patricia Vanneste, vooral bekend als voormalig lid van de Belgische band Balthazar, bracht onder de naam Sohnarr in 2020 haar langverwachte debuutalbum "Coral Dusk" uit, dat alom geprezen werd voor haar veelzijdige artistieke visie en meeslepende klanken vol melancholie, schoonheid en mysterie. Om luisteraars de kans te geven om deze muziek optimaal te ervaren, ontwierp ze samen met architect Sam De Bock de Sjel, een rondreizende spiegelende kunstinstallatie die met haar spiegelende wanden verdwijnt in haar omgeving en op deze manier bezoekers uitnodigt om in de versmelting met de natuur te stappen, hetgeen zij zelf ook ervaarde tijdens een reis door Zweden en Noorwegen toen ze er de muziek van Coral Dusk componeerde.

Na een succesvolle Belgische tournee met passages op Gent Jazz en Rock Werchter, nam Patricia Vanneste de luisteraars opnieuw mee op een sonische reis met de release van "Coral Dusk Reworked" in 2022. Dit intrigerend werk kreeg een nieuwe dimensie door de samenwerking met acht getalenteerde artiesten (o.a. Chantal Acda, Justin Lockey, Ansatz Der Maschine, SX, Avondlicht,..) , die de plaat verrijkten met hun eigen unieke bijdragen.

Meer info over de reeks: www.vrt.be/vrtnu/a-z/knokke-off/#meer-info