Dear Mother brengt nieuwe single "Unbreakable" uit

Nieuws:Muziek
 Filip Vanhoof    30 juni 2023

Het Nederlandse Dear Mother brengt vandaag een nieuwe single uit die meteen ook het einde markeert van de crowdfuncing campagne die de band heeft gehouden om enkele video's en een EP te financieren. Zoals dat gaat met zulke campagnes gaat dat gepaard met goodies die je krijgt vanaf een bepaald gedoneerd bedrag. Een prima werkwijze die meer en meer bands toepassen nu het verdienmodel ook volledig is veranderd ten opzichte van vroeger. Maar is de output "Unbreakable" de moeite waard?


De donerende fans mogen op hun twee oren slapen, "Unbreakable" is een zeer krachtige song waarbij meteen duidelijk wordt dat de band een stap vooruit heeft gezet in hun songwriting. Het debuut kenmerkte zich al door de afwisselende zang en de melodieuze (nu)-metal(core) maar met "Unbreakable" trapt de band het gaspedaal alvast wat steviger in. 

Het valt meteen op dat de vocalen een beetje naar de achtergrond zijn gemixed ten voordele van de muziek zelf en dat is een prima zet. De muziek zelf is gewoon boeiend, afwisselend en bij tijden lekker groovy. Zoals we het gewend zijn gooit zanger David Pear lijf en leden in de strijd door heel emotioneel te keer te gaan in zijn afwisselende vocale ranges. Op minuut 2:30 hoor je ook een volledig nieuwe insteek die als rustpauze de spanning weer op weet te bouwen. Er zit meer duisternis in het geheel en daar kunnen we niet kwaad over worden.

De clip is ook door hem geregisseerd en die past prima bij deze song door de dynamiek van de beelden die recht uit een tot leven gekomen comic book lijken te komen.

We zijn dus razend benieuwd naar de EP en wat voor moois we daar nog op gaan terug vinden. Meer zoals "Unbreakable" of hebben ze nog een verrassing in petto? De band die door Merel Bechtold en David Pear is opgericht gaat in ieder geval meer zieltjes winnen door simpelweg uitstekende songs te schrijven en de internet community er bij te betrekken. 

Ondertussen bestaat de band ook officieel uit vijf leden. Naast Merel (gitaar) en David (zang) beschikt Dear Mother nu over drummer Ruben Israel, bassist Desmond Kuijk en gitarist Ferry Duijsens

 

Je kan hun EP (lente 2024) alvast reserven via https://dearmotherofficial.com/ 
Streamen kan via: https://ditto.fm/unbreakable-dear-mother