Liliane Saint-Pierre brengt nieuwe single: Dansen in het Licht!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    25 juli 2023

Momenteel schittert ze met Johnny Logan en Helmut Lotti in het Brugse zomer spektakel “Owla Showtime” en vanaf januari 2024 viert ze op de podia uitgebreid haar 60 jarig jubileum (eerste data reeds bekend, zie hieronder). Nu is er alvast een nieuwe single: “Dansen in het Licht” is een knappe bewerking en vertaling van een klassieker van Bruce Springsteen. Geproduceerd en gearrangeerd door Steven Lambert en Lex De Groot (LDG Studio’s). De vertaling is van de hand van Belinda Meuldijk bekend van haar vele teksten voor o.m. Rob de Nijs.


Liliane Saint-Pierre is zondermeer La Grande Dame van het Vlaamse chanson, actief als ‘recording artist’ sinds de prille  jaren 60 van de vorige eeuw, en met 20 albums en meer dan 90 singles op de teller, opgenomen in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Talrijke hits en honderduizenden platen verkocht. Eén van de weinige Vlaamse artiesten die het ook ver buiten landsgrenzen schopte. Haar carrière spreekt dan ook tot de verbeelding: als jong meisje tijdens de golden sixties doorheen Europa touren en Roy OrbisonJimi Hendrix of The Bee Gees tegen het lijf lopen, spelen in de van The Beatles bekende Star Club in Hamburg, in Parijs tekenen voor Flèche, het platenlabel van de grote Claude François die wild van haar was; musicals, TV shows, songfestival avonturen…en nog veel en veel meer.


‘KARMA’, haar laatste album, was zondermeer een artistiek hoogtepunt in haar lange carrière. Producer, arrangeur en musical director Andries Boone (Guido Belcanto, Lenny & De Wespen, MANdolinMAN) zocht voor elk van de 18 songs de juiste top-muzikanten bij elkaar. Het sterke songmateriaal werd speciaal voor Liliane geschreven door o.m. Wannes CapelleGuy SwinnenGert BettensUdoPhilippe RobrechtRick de LeeuwSabine Tiels…en Guido Belcanto ging graag in op de uitnodiging om samen met haar te duetteren. Singles als “Laatste Kans” en “Nooit Meer alleen” deden het uitstekend op de radio in in de Ultratop.
Haar grote Songfestival-hit 'Soldiers of Love' wordt in Mei 2022 opgenomen in de Radio 2 Eregalerij.